петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стефан Бумов за промяната в България

Стефан Бумов за промяната в България

„Когато направихме Българската аутсорсинг асоциация, една от целите, които си бяхме поставили, бе бизнесът да се удвои в рамките на 3 години. И то се случи – от 2013 г. до днес вече сме над 35 – 40 хиляди хора, които работят. А затова да се направи следващия скок безспорно ще са необходими повече усилия. Част са темите, които вече коментирахме – либерализация на пазара, изграждането на България като визитна картичка, за да можем да привличаме инвеститори и хора, както и да влезем по-навътре в университетите“.

Това коментира в предаването „Просто Диков“ Стефан Бумов, изпълнителен директор на най-голямата аутсорсинг компания у нас.

По думите му текучеството на хора в този бизнес в определени граници е здравословно, тъй като в някои дейности има „изхабяване“.

„Това е работа предимно за млади хора. В ИТ сферата израстването е много бързо. Взимаме хора от университетите и им създаваме доста умения“, коментира още Бумов и допълни, че на младите хора днес им липсват елентарни трудови навици.

„Всеки трябва да започне да си върши работата и да спрем да се занимаваме с битовизмите, които ни заливат всеки ден. Ако всеки си върши работата – то аз съм оптимист“, каза Бумов в отговор на въпроса кога „България може да отлепи“.

„100 хиляди българи от чужбина да се върнат – читави и грамотни, които са се научили на правила. Те трябва да са в основата на промяната. Иначе ще продължаваме старата песен, която повтаряме 25 години“, отбеляза още той.

„Човек трябва да се буди с идеята за нещо ново и да го прави, иначе ще е като цвете – светлина и вода, и само ще вегетира“, допълни той.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Александър

    В България за облагите от власта всички са на власт,когато трябва да отговарят, всички са в опозиция. В България няма власт за нищо, институциите не работят за обществения интерес.