петък , 31 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Стефан Бумов за IT и аутсорсинг индустрията
DIKOV_BUMOV картинка

Стефан Бумов за IT и аутсорсинг индустрията

IT-експертът Стефан Бумов гостува в предаването „Просто Диков“. Бумов бе изпълнителен директор на „Софика“, а сега е започнал нов проект. „Реших да поема друг път, тъй като все повече ме тегли предприемаческия път“, разказа Бумов.

Той посочи, че от есента е започнал нов проект, който е в сферата на IT и е свързан с най-модерната тенденция, която напоследък се случва в информационните технологии. Става дума за консултантска компания, която предоставя услуги, целящи прехвърляне на информационната инфраструктура в публична облак-среда.

„На по-достъпен език, това е как да трансформираме нашите информационни технологии, които ползваме всеки ден, в комунална услуга – колкото ползваме, толкова да плащаме“, обясни още Бумов.

Той каза, че когато човек има повече възможности, може да управлява по-добре времето си. По думите му, в България може да се прави бизнес, но сферата, която е избрал, не зависи от държавни поръчки.

Бумов каза, че секторът, в който е, не се допира до държавата и се развива много бързо. Според него държавата трябва да обърне много по-голямо внимание на образованието, както и да се привличат служители от други държави.

Чуйте целия разговор със Стефан Бумов в следващото видео:

Вижте също

DIKOV_PEINCHEV картинка

Да си номер едно в света – Ивайло Пенчев за цената на успеха

Съоснователят и мажоритарен собственик на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев обвини наскоро в отворено писмо шефовете на …