неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стефан Бумов за IT и аутсорсинг индустрията

Стефан Бумов за IT и аутсорсинг индустрията

IT-експертът Стефан Бумов гостува в предаването „Просто Диков“. Бумов бе изпълнителен директор на „Софика“, а сега е започнал нов проект. „Реших да поема друг път, тъй като все повече ме тегли предприемаческия път“, разказа Бумов.

Той посочи, че от есента е започнал нов проект, който е в сферата на IT и е свързан с най-модерната тенденция, която напоследък се случва в информационните технологии. Става дума за консултантска компания, която предоставя услуги, целящи прехвърляне на информационната инфраструктура в публична облак-среда.

„На по-достъпен език, това е как да трансформираме нашите информационни технологии, които ползваме всеки ден, в комунална услуга – колкото ползваме, толкова да плащаме“, обясни още Бумов.

Той каза, че когато човек има повече възможности, може да управлява по-добре времето си. По думите му, в България може да се прави бизнес, но сферата, която е избрал, не зависи от държавни поръчки.

Бумов каза, че секторът, в който е, не се допира до държавата и се развива много бързо. Според него държавата трябва да обърне много по-голямо внимание на образованието, както и да се привличат служители от други държави.

Чуйте целия разговор със Стефан Бумов в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …