петък , 19 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Стефан Августинов от ВОЛЯ: Нашите депутати ще се откажат доброволно от имунитета си и няма да възпрепятстват разследването

Стефан Августинов от ВОЛЯ: Нашите депутати ще се откажат доброволно от имунитета си и няма да възпрепятстват разследването

Нов скандал с депутатските имунитети. Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в парламента искане за снемане имунитета на трима депутати от ВОЛЯ – Кръстина Таскова, Пламен Христов и лидерът на партията Веселин Марешки. Обвинението е за рекет, зпалахи и влияние върху Изпълнителната агенция по лекарствата. Варненската Окръжна прокуратура ги разследва от края на 2014 година. Веселин Марешки събщи за BiT, че в момента е на пертиен семинар в чужбина и ще коментира казуса, след като се върне в България. Стефан Августинов от ВОЛЯ обаче коментира ситуацията в студиото на еМисия България.

„Един от най-проверяваните бизнеси е фармацевтичният и обвиненията са безпочвени, това обвинение е скалъпено с бели конци. Става дума за свидетелски показания за някакви листовки и разговори с клиенти. Очевидно има голяма и тежка серия от черен ПР срещу Марешки и ВОЛЯ, което говори, че партията си върши добре работата“, заяви Августинов.

Членът на изпълнителното бюро на ВОЛЯ, Стефан Августинов заяви, че депутатите на партията няма да възпрепятстват разследването и ще се откажат доброволно от имунитетите си.

„Това са безпочвени обвинения, които са политическа саморазправа и няма да намерят място в нито един съд. Този случай вече е разглеждан в прокуратурата и тя отказа да образува съдебен иск, странно е, че сега пак са се активизирали“, допълни Августинов.

Само преди няколко дни главният прокурор поиска още два депутатски имунитета – на Димитър Гамишев от ГЕРБ и на колегата му от БСП Манол Генов.

Подробности, вижте във видеото

Вижте също

Трилогията от детски книги на Радостина Николова превзема Китай

Трилогията от детски книги на Радостина Николова излиза на китайски език. Това е първият голям …