понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта търси коментар за по-високите заплати във ВСС и ниските резултати

Стажанта търси коментар за по-високите заплати във ВСС и ниските резултати

Стажанта и тази седмица броди в парламента, за да събере депутатските коментари по актуалните въпроси на деня.

Фокусът на Стажанта пада върху две основни теми от седмицата.

Високи заплати – ниски резултати, или как народните представители коментират увеличението на заплатите на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) и шизофренията на парламентарната група на ГЕРБ по отношение на възнаграждението на висшите магистрати.

„По-важно е да се види, че линията на ГЕРБ в услуга на главния прокурор е последователна“, отбеляза ген. Атанас Атанасов от РБ.

Колегата му Мартин Димитров допълни, че е възмутен, че депутати от ГЕРБ, ДПС, БСП, ПФ са гласували „за“ увеличението на магистратските заплати, докато „против“ са били една 10 души.

„Събраха се всички заедно, уж непримирими управляващи и опозиция, което за мен е безумни“, подчерта той.

Димитър Главчев от ГЕРБ, попитан как депутатите на Бойко Борисов са допуснали да станат за смях, след като преди 2 месеца са искали оставките на членове на ВСС, а сега им увеличават заплатите, коментира, че „става дума за принципен въпрос – дали да имат членовете на ВСС полагащо им се възнаграждение“.

Стажанта нищи и документално скандала между независимия депутат Георги Кадиев и премиера Бойко Борисов, както и искането за съд на Кадиев от страна на Цецка Цачева.

Корупция в ДАИ – има ли политически чадър. Темата коментира депутатът Георги Кадиев.

„Пращат сигналите до Бойко Борисов, стигат до приемната на МС, тя ги изпраща до Министерството на транспорта за проверка, то ги изпраща на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация с молба за проверка, т.е. тя сама себе си да провери, та казва – „Няма проблем“ и приключва. И всъщност сигналът никога не стига до Борисов, а вътре са описани съвсем конкретни хора“, каза той пред Стажанта.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. what are some really good and popular websites for blogging? ?? . cccddeeedgaaedde