вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта събира коментари по последните скандали в парламента

Стажанта събира коментари по последните скандали в парламента

И този петък Стажанта броди в кулоарите на парламента в търсене на гледни точки по последните събития от тези седмици.

Красимир Янков от БСП коментира принципите, по който бяха извадени от изпълнителното бюро редица социалисти, сред които и той, по предложение на лидера Корнелия Нинова. Според него става дума за лични отношения.

Възможността да разговаря и да чува различното мнение е дефицит при нея, твърди Янков. Ще направим опит да бъде провокирана да работи с партията и да промени отношението си към членовете й, а не да налага свои лични предложения за ръководители от средно ниво и да обяснява неистини, че някой иска да унищожи партията, вкарвайки я във властта заедно с ГЕРБ, закани се той. Нека назове поименно хората, които твърди, че уж са я натискали за коалиция с ГЕРБ, призова Янков.

Йордан Апостолов от „Обединени патриоти“ коментира катастрофиралия проект за промяна в Закона за защита на земеделските земи. Той каза, че в земеделската комисия всички 18 члена са гласували „за“, но после партиите са извъртяли мнението си на 180 градуса. Вижте как обясни той смисъла на промените и как коментира обвиненията на еколозите в лобизъм в интерес на олигарсите, които искат да строят.

С Волен Сидеров Стажанта разговаря за скандалите с нацистки привкус около патриотите от последните дни. Сидеров, който преди бе в крайно конфликтни отношения с колегата си Валери Симеонов, сега защити действията му.

По темата коментира и Славчо Велков от БСП. Чуйте какво още каза той за поста във фейсбук на зам.-министъра на МВР, в който той съжалява, че тук не действа закона на шериата, както и за насаждането на омраза у нас.

Министърът на земеделието Румен Порожанов, министърът на икономиката Емил Караниколов, Валери Жаблянов и Александър Симов от БСП, Красимир Каракачанов от ВМРО също застанаха пред микрофона на Стажанта. Той разговаря и с Антон Тодоров от ГЕРБ след изказването му от трибуната на парламента.

и

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …