неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта с въпроси към правосъдния, транспортния и културния министър

Стажанта с въпроси към правосъдния, транспортния и културния министър

И тази седмица Стажанта отново броди из коридорите на властта. Този път Сашо Диков ни запознава със случилите се през седмицата екологични протести срещу плана за застроване на Пирин.

В първата част Стажанта търси отговори на въпроса дали посещението на румънският зам.-главен прокурор Лаура Кьовеши ще се отрази на програмата на българското министерство на правосъдието и дали служебният правосъден министър Мария Павлова ще се срещне с нея.

Закъснява ли се с програмата за Пловдив, културна столица на Европа, и как върви ремонтът на НДК за българското председателство на ЕС – обяснява служебният министър на културата Рашко Младенов.

Идват ли китайците и ще спасят ли те БДЖ – отговор от служебния министър на транспорта Христо Алексиев.

И накрая, но не на последно място – вижте как премиерът Огнян Герджиков поздрави за Осми март „всички жени и техните мъже“.

Във втора част Стажанта търси отговори на въпросите защо наредбите за хранителната банка още не са готови, какво стана с милионите за Правителствена болница, на коя скорост се движи България в Европа и какво ще е отношението на българската власт към Кьовеши:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

 1. Г-н Диков, предлагам ви да направите рзаследване кой е крайният собственик на Юлен, а може би и на други фирми с големи интереси в туризма. Говорите за еко терористи. Може и да са такива, но покажете и кои стоят от другата стрнана. Мисля, че за Юлен разследването ще бъде интересно. Ще е добре също и да проучите коя банка кредитира Юлен.

  Поздрави

 2. Дървосекачът

  МногоАспектна МногоЗадачност, г-н Диков ….
  А. Банско/Пирин
  – проблемът с отиването Към пистите – е Само на Долна станция на кабинката, и то Само при отварянето-й сутрин
  – екоКатастрофите – са РедовниВече ! … Всяка година Има И свлачища И лавиниПивече И Глазне прави поразии
  – безработицата – е Свирепа !, дори В сезона – отива към 80% (Ами то хотелите – празни я !)
  ….а ТроянскоКонието на ‘наште’ – Неминуемо е Заразило И екоНещата .
  Б. Правото и г-ца Кьовеши
  – г-н проф. Герджиков е Правист ….- ха Да поговорите с г-ца Кьовеши да го брифира кое-как Се прави ?… И ! – би било хубаво Да осигурите Двустранна комуникация с Нас-Всички
  ….ами Да поподготвите и Хр. Иванов ?
  В. Жепето и Китай
  – Вече имаме Лоша ‘репутация’ която ‘наште’ Ни ‘осигуриха’ чрез ГрейтУол и чрез Нелегалния внос В ЕС на Несъответстващи на ЮроСтандарт возила (включая камиони Директно от Китай)
  ….а Комшиите оттатъкДунава – напредват И в тази област (Вижте Крайова !) ….- дали пък Да ползвате повода на визитата на г-ца Кьовеши та да стартираме Общо партниране с тях ?!
  Г. Бежанците
  – България – Днес просто Няма капацитет/възможности да приема бежанци (Хеле пък ‘бежанци’ !)
  – ‘наште’ са доНадУшите в Трафика и ‘чадъро’Осигуряването-му
  ….а като Отчетем че се заговори за Различни скорости (плюс Фундаменталните споразумения на/в ЕС ) – ясно че Следва да станем Основен елемент ЗА Борбата срещу Трафика.
  Д. Външните-Ни Работи
  – харчим Диви пари на Н.В. Данъкоплатеца за Нулев резултат ! – то сума посолства, евродепутати и незнамквиси…режийни…пътни…представителни
  ….ами ако просто Създадем Система за обслужване на Външните-Ни Работи от Хора Знаещи-и-Можещи Локално ?! …т.е. ако Ни трябва нещо в/с Англия – чрез Българ(к)и Оттам !, същото с Америка, Франция, Италия и т.н. И т.н. ..,хем Хората ще Са в час, хем ще Намалим Драстично разходите, хем поради часовите разлики – ще имаме де-факто 24часов режим на обслужване.