неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта разпитва в парламента за Царските конюшни, изборите и Цветан Василев

Стажанта разпитва в парламента за Царските конюшни, изборите и Цветан Василев

По традиция Стажанта Сашо Диков обиколи парламента с различни въпроси към депутатите – за сделката с Царските конюшни, за предстоящите президентски избори, за корупцията и интервюто на Цветан Василев.

„Натрупва се голям излишък, но изостават капиталовите разходи и евросредствата“, каза Тодор Чобанов. Той не пожела да разкаже за екскурзиите до хотел „Берлин“ при Делян Пеевски.
Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира словесната престрелка с Корнелия Нинова. Самата Нинова също коментира темата за сделката с Царските конюшни. Жельо Бойчев от БСП показа документ, с който областният управител на София информира Бъчварова, че в областната администрация е постъпила преписка с искане за ликвидиране на тази съсобственост.

Вили Лилков от ДСБ каза, че много подробно трябва да се разглежда подробния устройствен план на тази зона. Министър Лиляна Павлова каза, че е имало висящи дела по този въпрос и тази сделка не би трябвало да има процедура по тази сделка. Гроздан Караджов от Реформаторския блок каза, че е бил номиниран за кандидат за президент, но самият той не е смятал, че е подходящ за този пост.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира темата за корупцията и как прокуратурата разследва такива случаи.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на НС Цецка Цачева коментираха защо премиерът Бойко Борисов не присъства на парламентарния контрол. Нинова коментира и кандидатурата на Ивайло Калфин като посочи, че той не е подходящ за лява кандидатура.

Министърът на труда и социалната политика Зорнца Русинова коментира въпроса с увеличените пари и протестите на родители на деца с увреждания. Според нея увеличените пари не е решение под натиск. Делян Добрев и Валентин Николов от ГЕРБ коментира как французи и китайци са платили за английската АЕЦ „Белене“. Таско Ерменков от БСП изказа мнението си за енергетиката в България, както и газовия хъб „Балкан“.

Кирил Добрев от БСП заяви позицията си за кандидатирането на Ивайло Калфин за президент. Антони Тренчев от Реформаторския блок говори за това, че близо 10 млрд. лв. са изхарчени за електронното правителство с нулев резултат и сравни ситуацията с опита на естонците.

Методи Андреев от ГЕРБ говори пред Стажанта сделките с обособени части и забранени за приватизация обекти и фирми.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …