петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта пита в парламента защо няма кандидати за президент

Стажанта пита в парламента защо няма кандидати за президент

Стажанта говори с бившия вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който разказа как е прекарал отпуската си. Освен това посочи, че от 6 октомври до 6 ноември е срокът, заложен по закон, в който ГЕРБ ще представи кандидата си за президент. Цветанов обаче не пожела да издаде името на кандидат-президентската двойка.

Корман Исмаилов от Реформаторския блок също коментира темата за предстоящите президентски избори. Той каза, че ще бъде предложена кандидатурата на Трайчо Трайков. „Имаше много кандидати, отсяване. Надявам се след празниците да одобрим двойката“, добави Исмаилов. Той коментира темата за предаването на турския гражданин Абдулах Бююк. „Това е проблем на турската правосъдна система. Той е издирван за много тежки престъпления и нарушения там. И правосъдното и вътрешното министерство много добре познават правилата и са действали според него“, категоричен е Корман Исмаилов.
„В момента Турция премина един много сериозен шок и ужас. Можеше да има взривени мостове, бежанска вълна, можеше да се стреля. Следя турските медии. Преди метежа и преди да има обвинения за него министерството на правосъдието е изпратило 17-18 досиета, свързани с Гюлен“, обясни Исмаилов.

Десислава Атанасова от ГЕРБ „Нашата кандидатура за президент и вицепрезидент ще бъдат обявени на 2 октомври и тогава ще ги разберете и вие. Мълчанието е злато“, обяви Атанасова. Менда Стоянова от ГЕРБ обясни, че е много доволна от фискалния резерв. Йордан Цонев от ДПС каза, че почивал в Резово 31 дни. Той каза, че България се нуждае от стабилни институции и стабилно мнозинство, а този парламент не се ползва с мнозинство. „Реформаторският блок е на две скорости – едната е задна“, коментира Цонев. „Чакай да видим всички кандидати, ще се огледаме и ще кажем кого ще подкрепим“, призова Цонев и добави, че кандидатите за президент до момента са само двама.

Антони Тренчев от Реформаторския блок каза, че решението за кандидат-президентската двойка партията е била единодушна. Иван Иванов, председател на КЕВР отговори на въпроса за потъналите 90 млн. на „Топлофикация-София“ в КТБ. Атанас Атанасов от ДСБ също подчерта, че Реформаторския блок има единна кандидатура за президент. Според него кандидатът ще бъде основният опонент на ГЕРБ на изборите.
„ГЕРБ искат да си изберат предварително опонент за втория тур“, добави Атанасов. Той посочи, че името на Петър Стоянов не е било обсъждано, а Трайчо Трайков е бил човек, който е казал „Не“ на Бойко Борисов.

Костатин Марков от СДС разговаря със Стажанта за „комедията от грешки“ с Божидар Лукарски като каза, че иронията на Лукарски не е била разбрана.
Независимия депутат Велизар Енчев разказа, че на закритото заседание на парламента за работата на разузнаването и ДАНС и попитал за разкрита наша агентура в Близкия Изток. Той каза, че има арестувани агенти зад граница заради действия на министър Николай Ненчев, който предал имената на стотици офицери от военното разузнаване и косвено е подпомогнал разкриването на техни сътрудници в Близкия Изток. „65% от нашата агентура в Близкия Изток и на Балканите е агитирана преди 10 ноември“, обяви Енчев.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че Ахмед Доган е в добро здраве, работи активно и ще се появи тогава, когато има нужда. „Партията е в кондиция, структурите са стабилни и си вършат работата“, добави Карадайъ. Кирил Добрев от БСП се появи в парламента със счупена ръка и отговори на въпросите за Мая Манолова, генерал Радев и кандидатите за президент. „Ние не се състезаваме по брой номинации, а по качества на кандидата“, коментира Добрев. Той прогнозира, че ГЕРБ ще номинира Йорданка Фандъкова за кандидат за президент.

Найден Зеленогорски от Реформаторския блок също каза мнението си по темата защо Петър Стоянов не е бил обсъждан като вариант за изборите. Семир Абу Мелих от ГЕРБ коментира здравната реформа и каза, че здравеопазването е огромен бизнес в България. Цветан Караянчева и Валентин Радев от ГЕРБ също коментираха предстоящите избори с ясните и все още необявените кандидатури.

Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова коментира строителството на магистралите, а здравният министър Петър Москов отказа да разговаря със Стажанта.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Бих предположил че помните онзи израз/анекдот, г-н Диков (Заболя ме главата да мисля Откъде да Мина че да Карам по Сняг…относно ‘особеностите’ на скиирането у Нас)…
    ТА ! – ами мигар Ни Трябват партии ?! (Хеле пък от типа на ‘наште’, дет са АчикАчик едно-и-също !)
    … Quo Vadis ли ?!
    –> Двустъпковата !, ОТ и ЗА Нас-Всички.