петък , 28 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта пита социолозите: Има ли изненадани и какви са възможните ходове
DIKOV_SOCIOLOGIST картинка

Стажанта пита социолозите: Има ли изненадани и какви са възможните ходове

Промяната чука на вратата, а пред премиера Бойко Борисов има два варианта – или да подаде оставка, или да продължи агонията с шест месеца, коментира пред Стажанта социологът Кольо Колев.

Той предрече трудно управление, в което „всеки ще почне да се дърпа“, както и нов политически субект на следващите избори, който оприличи на нова „Сириза“, в която е възможно участие да има и Слави Трифонов.

Журналистът и социолог Юлий Москов не е изненадан от резултатите. Според него грешката в сметките е била направена през август, когато социологическите агенции са давали категорична преднина на ГЕРБ, залагайки на твърдото му ядро.

Няма нищо страшно Борисов да подаде оставка, но това не значи, че ще отидем на предсрочни парламентарни избори, тъй като е възможна друга конфигурация на правителство със същия премиер, смята той.

За политолога доц. Александър Маринов резултатите също не са толкова изненадващи. Според него ген. Румен Радев има много повече възможности да привлече допълнително гласове. Много важно е обаче как ще прочетем референдума, смята политологът. Според него в ГЕРБ започват големи трусове, които ще доведат до бързо приключване на този проект, който той сравни с НДСВ-2.

Социологът Юлий Павлов обърна внимание, че за да не бъде приета оставка на правителството, би трябвало БСП да гласуват против нея. Той също допусна друг кабинет начело с Борисов.

Според депутата от АБВ Румен Петков премиерът трябва да подаде оставка, тъй като управлението и партията са в низходяща спирала, а така може да припише служебното правителство на президента Плевнелиев. Той не допуска, че тя не би била приета. ГЕРБ не може вече да издържи на всички импровизации на техен гръб от страна на партньорите, отбеляза Петков.

Чуйте още общинския съветник от „Глас народен“ Венци Мицов и социолога Първан Симеонов:

Вижте също

PROKOPIEV

Иво Прокопиев: Прокуратурата е репресивен инструмент срещу независимите медии

Срещата на Съюза на издателите вече трябва да е не само с президента, но и …