неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта пита премиера Бойко Борисов и новия президент Румен Радев

Стажанта пита премиера Бойко Борисов и новия президент Румен Радев

В нощта на втория тур на президентските избори, премиерът Бойко Борисов увери, че в първия работен ден на парламента ще депозира оставката на правителството. По време на пресконференцията в централата на ГЕРБ, Борисов бе засипан с въпроси от Стажанта. В отговор на негов въпрос, премиерът бе категоричен, че от партията му искат предсрочни парламентарни избори.

На коментара на Стажанта защо не се поздрави като основен „виновник“ за резултата на ГЕРБ на изборите, Бойко Борисов отвърна: „Побеждавал съм достатъчно пъти, за да се поздравявам. Мога като спортист и да губя, и да печеля. И съм поздравил тези, които категорично ни победиха“.

При коментар на Стажанта, че страната е била превърната в царство на лъжите и беззаконието, спортният министър Красен Кралев пък се обърна към журналиста с думите – „Дръж се прилично!“, а премиерът заяви, че това твърдение не е вярно.

Камерата на Стажанта улови и моментите след официалната пресконференция на новоизбрания президент Румен Радев в НДК. Заобиколен от журналисти, Радев отговори на английски език на въпроси на представител на американска медия.

Новият държавен глава бе запитан от Стажанта пък защо за 24 часа е променил мнението си за правосъдната реформа и главния прокурор Сотир Цацаров.

„В дебата с г-жа Цачева бях ясен – парламентът в нейно лице не отговори на 3-месечния срок да излезе с решение по предложението на гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“. Разбира се, не се отмятам от думите си и ще поканя представители от Националната антикорупционна дирекция в Румъния. Моята политика е следната – президентът не прави съдебна реформа, законите се коват в парламента, но президентът трябва да има ясна позиция по въпроса. Ще имам позиция, която ще прецезирам след среща с представители и експерти на нашата съдебна система, ще поканя на среща и главния прокурор и експертите от парламента“, категоричен е Радев.

Той допълни, че ще изучи опита на държавите с ефективна борба с корупцията.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

5 коментара

  1. Уж много интелигентна телевизия я водит тази, въпреки че сте взели най-наглия и глупав поръчков журналист, а дори не можете да изпишете едно заглавие без правописна грешка. СтажантЪТ с пише се с пълен член във вашия случай.

  2. Тоя прецедент е по-малкото зло, но за съжаление в сравнение с кандидатите в тая кампания. Мъж с качества, но сбъркал партията. Или пък точно там принадлежащ. Щом чух чрезвичайният му английски, не можах да се стърпя и да не направя текст с поне осем грешки, с кофти произношение и без никакъв опит за шекспиров изказ. Интересното е, че тези кадри не ги показаха никъде, но пък г-жата секретарка, станала почти президентша, компенсира със селски стил и каруцарски език. Не вярвам, че тези хора ще се променят. Просто на 53 г. човек не се променя.

  3. I’l do my best, it is very important! We have export to the USA, so I’l do my best. That guy without hair was the mayor of Sopot, mr. Deyan Doynov.

  4. P.S. На тоя дето Ви изтрещя: „Дръж се прилично, Дикоooв…“ Искам да му кажа на висок тон от Лондон: „Sir, Диков пита с Mоя граждански глас!!! Bugger off, you lil’ thing! „

  5. Sir, Диков, както и очаквах бяхте най – смелия! Вие питаxте с моя граждански глас!!! Като българка от Лондон, напълно се чувствам представена от Вас в България, дори и без политическа партия. I do bloody thank you for that, Sir. 🙂 God Bless, and please, be well. 🙂