петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта: Къде е Батко? А къде е опозицията?

Стажанта: Къде е Батко? А къде е опозицията?

И тази седмица Стажанта броди из парламента в търсене на отговори относно последните събития и скандали в държавата.

Много от депутатите коментираха поредицата от изказвания на премиера Бойко Борисов, както и липсата на въпроси към него.

Има въпроси, но се крие и не идва на парламентарен контрол, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която предложи освен с приватизациите от прехода, Борисов да се занимае и с концесиите.

Кирил Цочев от АБВ отдаде желанието на Борисов да се провери целия преход на „ужилването му за „Булгартабак“, а Радан Кънев обяви това за високопарни предизборни фрази.

Когато прокуратурата не работи в извънизборен период и изведнъж се разработва в предизборен, очевидно нещата с властта и институциите не са никак наред и се подменя конституционния ред. Не може прокуратурата да извършва целеви атаки и да взема заложници, по думите на Христо Иванов, подчерта Кънев.

Той коментира и пропуснатата възможност за единен десен непартиен кандидат, което според него е намалило значително шанса ГЕРБ да спечелят изборите. Кънев обаче отказа да коментира нов политически проект преди тях.

Чуйте коментарите по тези и други въпроси от седмицата от кулуарите на парламента:

и

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …