вторник , 19 юни 2018
Начало / Новини / Стажанта броди в парламента – втора част с участието на Вяра Анкова, Славчо Атанасов, Николина Ангелкова, Деница Златева, Огнян Герджиков

Стажанта броди в парламента – втора част с участието на Вяра Анкова, Славчо Атанасов, Николина Ангелкова, Деница Златева, Огнян Герджиков

Във втората част на традиционната рубрика Стажанта броди в парламента, където проведе интригуващ разговор с генералния директор на БНТ Вяра Анкова.

Служебният министър на екологията Ирина Костова коментира смелото си решение да пусне в действие плана за Пирин с обяснението по „целесъобразност“, а не законосъобразност.

Славчо Атанасов разкри какво го спъна да заеме поста министър на културата. Той коментира и горещия скандал около Пловдивския панаир и докога той ще бъде собственост на бизнесмена Георги Гергов.

Министърът на туризма Николина Ангелкова разкри какво е първото нещо, което ще направи след като заеме поста.

Служебният вицепремиер Деница Златева е категорична, че е спазила повелята на БСП и затова не е приела поканата на Бойко Борисов да стане част от кабинета на ГЕРБ.

Служебният премиер Огнян Герджиков отказа да отговаря на неудобните въпроси на Стажанта и избяга от камерите, зорко охраняван от тримата си гавази.

Камерата на Стажанта улови един много любопитен момент – как след края на властта служебните министри бяха натоварени не в лъскави Мерцедеси, а в доста поочукано бяло бусче. За разлика от тях, новите министри от кабинета „Борисов“ 3 се натовариха в много по-модерен джип, след което отпътуваха да вземат властта от поверените им ведомства.

На финала на рубриката вижте кадри от протеста на Слави Трифонов, който шоуменът организира пред парламента точно в деня на встъпването в длъжност на новия кабинет.

Вижте още подробности от броденето на Стажанта в следващото видео, а първа част от рубриката може да гледате ТУК!

Вижте също

Парламентът в Скопие обсъжда „Северна Македония“

Днес договорът за промяната на името на Македония влиза за обсъждане в парламента в Скопие. …