неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Стажанта броди в парламента – вече и в петък

Стажанта броди в парламента – вече и в петък

Стажанта отново броди в парламента, като от днес ще го виждаме всеки петък между 18,30 и 19,30 ч. в рамките на еМисия България.

Вижте какво казаха някои от депутатите пред камерата му:

Димитър Главчев от ГЕРБ заяви, че не могат да си позволят шикалкавене с това, което е поискал народът на референдума. „Не сме се бавили (с внасянето на законопроект за изменения в Изборния кодекс), чакахме решение на Върховния административен съд, което също беше отложено, но вече няма накъде да се чака.“

Той отрече да се опитват да удължат срока на живота на това НС, тъй като може да става дума и само за няколко дни, а те са готови да работят денонощно.

Главчев призна също, че би трябвало да се работи преди самия референдум, за да се обяснят плюсовете и минусите на предлаганото във въпросите.

Според Цветан Цветанов ще се наложи удължаване в рамките на седмица-две, не повече. Той отрече да са бездействали два месеца по въпроса, тъй като това време е било нужно за експертиза при изработването на законопроекта.

Румен Христов от Реформаторския блок: „Предстоят преговори в десницата, на първо место с колегите от ДСБ и с Гражданския съвет. Аз се надявам, че разумът ще надделее и ще успеем да направим едно по-голямо обединение, най-малкото в рамките на РБ“.

Иван Иванов от Реформаторския блок прогнозира преди следващите избори да има нормална, смислена дясна алтернатива – още повече, че по думите му преди вот политиците стават особено сговорчиви. Той призна и, че проектът на Христо Иванов „Да, България“ представлява интерес за него.

Имам няколко въпроса към министър Петър Москов, които най-вероятно няма да видят бял свят, свързани основно с ТЕЛК-овете, тъй като сдруженията на хората с увреждания твърдят, че има 300 хил. инвалиди, които всъщност не са такива, а това натоварва страшно много данъкоплатците и здравната система, каза още той.

За Семир Мелих от ГЕРБ е нормално да се транспортират болни при невъзможност дадена болница да ги обслужи, а хората виждат Борисов, който изпрати хеликоптер за болното дете в Бургас, като спасител.

Таско Ерменков от БСП: „Всяко действие, което в момента се извършва в посока реализиране на АЕЦ „Белене“ според нас е незаконно и може да доведе до нова намеса на прокуратурата. Нещата трябва да тръгнат първо от отмяна на забраната за проекта“. Срещите с инвеститори той обясни с неудобство у ГЕРБ заради „грешката“ им през 2013 г.

По думите на Валентин Николов от ГЕРБ инвеститори има и България скоро ще има нужда от нови общности, а след като министър Теменужка Петкова направи съответните проучвания, тя ще излезе с предложение към Министерския съвет за размразяване на проекта.

Чуйте всички интервюта от репортажите на Стажанта във двете видеа:

и

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Перфектност В Действие . Браво !
    … Всъщност, г-н Диков – щека ли сте глътнали та Все ‘пропускате’ да ги пОдпрете ‘наште’ ЗА Двустъпковата ?! ;- )