понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди в парламента: Сблъсъкът между Корнелия Нинова и Бойко Борисов

Стажанта броди в парламента: Сблъсъкът между Корнелия Нинова и Бойко Борисов

Тази седмица Стажанта отрази сблъсъка в парламента между премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и новия председател на БСП Корнелия Нинова.

Още в първия мандат като министър-председател, Борисов бе призован от Нинова с репликата: „Що не излезете да се разберем като мъже“.

Нинова заяви пред Стажанта, че правителството мени винаги позицията си, за да се съобразява с коалиционните си партньори, което създава нестабилност в страната.

„Да си гледа неговата партия и разправиите с Цецо Цветанов, да не гледа в чуждите къщи. Дали сме готови за предсрочни избори, си е наша работа и моя отговорст е да стегна партията. Да си отношенията с партньорите, защото те го изоставят, виждат, че правителството се разпада и се рабягаха“, коментира Нинова по повод думите на  Борисов, че няма да има предсрочни избори, тъй като партиите не са готови.

На свой ред, Борисов коментира, че в БСП си е същото, въпреки смяната на лидера и отсече: Не ми отива да им отговарям“.

„Доколкото знам, Нинова не може да стане мъж, за да се разберем“, каза още премиерът в отговор на журналистически въпрос и допълни: „Оставете ги да си покажат мускулите мъжки“.

„Нека си играят игрите, ние ще им довършим нещата. Аз разбирам те да бяха построили някоя магистрала, нещо да бяха построили… те не са построили един камък върху камък, дойдат ли, винаги ни спират еврофондовете“, заключи Борисов.

„Не виждам шансове за съвместно управление. И на пленума бе казано, че ГЕРБ е нашият политически опонент и ние се борим за свалянето му от власт“, коментира пред Стажанта пък депутатът от левицата Чавдар Георгиев.

Седмица по-рано обаче, Георгиев коментира пред камерата на Стажанта, че не изключва възможност за широка коалиция между леви и десни, ако „целта на споразумението е да се подобри състоянието на държавата“.

Данаил Кирилов от ГЕРБ пък заяви по повод промените в Изборния кодекс, че няма как без ограничения да бъде гласуването в чужбина.

„Българската държава и най-богатата да е, и най-много граждани да живеят в чужбина, не може да си позволява безгранично една екстра – да открива навсякъде и за един човек или за двама секция“, категоричен е депутатът.

Той допълни, че партията му пък не е получила подкрепа за създаването на район „Чужбина“.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …