вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди в парламента с въпроси за Царските конюшни и президентските избори

Стажанта броди в парламента с въпроси за Царските конюшни и президентските избори

По традиция и тази седмица Стажанта броди в парламента с актуални въпроси към министри и депутати. Той пита Цветан Цветанов за ангажиментите на премиера Бойко Борисов и защо министър-председателят не е в парламента.

Иван Иванов от Реформаторския блок говори със Стажанта за кандидатурата на Трайчо Трайков. Той коментира и защо никой не е предложил Петър Стоянов за предстоящите избори.

Мартин Димитров от СДС обясни промените в данъка за ДДС за храните. Емил Райнов от БСБ говори по темата за реформата в здравеопазването. Стажанта обсипа с въпроси вътрешния министър Румяна Бъчварова, а тя каза, че били нелепи и не отговори конкретно на нито един от тях. След парламентарния контрол тя все пак коментира темата за оставката на шефа на полицията в Благоевград.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обясни по какво работи в момента, а председателят на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Рашков говори за някои от разследванията за подслушване.

Председателят на НС Цецка Цачева обясни, че по надлежния ред не е било поискано изслушване на главния прокурор Сотир Цацаров. Петър Славов от СДС също коментира въпроса. Той изрази надежда още другата седмица да бъде разгледано това проекторешение и заяви, че вече било внесено. Мартин Димитров показа документа и обясни, че депутатите искат Цацаров да бъде изслушан по темата за делото „КТБ“.

Стажанта разпитва Вили Лилков от ДСБ скандалната продажба на Царските конюшни. Жельо Бойчев от БСП също коментира темата и обясни детайли около сделката. Данаил Кирилов от ГЕРБ обясни, че случаят бил сложен, а проблемите били „забъркани“ и с имота са извършени две замени. Стажанта атакува с въпроси и Цветан Цветанов за сделката с Царските конюшни.
Вили Лилков от ДСБ също коментира темата и изнесе подробности около сделката. Министърът на културата Вежди Рашидов каза, че никой не го е питал за становище за продажбата на Царските конюшни.

Министърът на отбраната Николай Ненчев коментира темата за покупката на нови самолети.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …