неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди в парламента преди лятната ваканция на депутатите
STAJANTA_PART_1 картинка 4

Стажанта броди в парламента преди лятната ваканция на депутатите

Стажанта потърси коментарите на депутатите в кулоарите на парламента по актуалните теми на деня преди лятната почивка на народните представители.

Кой ще седне в шефските кресла на Комисията по финансов надзор (КФН) и Националния осигурителен институт НОИ – коментира председателят на бюджерната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.

За това дали е опорочен изборът за председател на КФН пък говори Мартин Димитров от Реформаторски блок.

Има ли почва за радикален ислям в България и трябва ли да се проповядва и в джамии на български език? Тази тема намери място в изказване на депутата от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Депутатите диплят нови поправки в Закона за съдебната власт, а пред Стажанта коментираха новите текстове Данаил Кирилов от ГЕРБ и Димитър Делчев от РБ.

А защо управляващите заговориха за приватизацията на АЕЦ „Белене“ – коментира Делян Добрев.

Карина Караиванова, която е зам.-министър на финансите, е единствената кандидатура за шеф на КФН, номинирана от ГЕРБ. Стажанта разговаря с нея за предстоящия избор,

„Не е моя вината, че състезанието е само с един участник. Иначе моите мотиви за кандидатурата ми са, че мога да помогна на сектора. Започнах да го правя като зам-министър и мисля, че мога да съм по-успешна на другата позицията“, категорична бе Караиванова.

Защо още липсват ваксини за реимунизация – с този въпрос Стажанта се обърна към д-р Адам Персенски, зам.-министър на здравеопазването:

Вижте също

DIKOV_PEINCHEV картинка

Да си номер едно в света – Ивайло Пенчев за цената на успеха

Съоснователят и мажоритарен собственик на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев обвини наскоро в отворено писмо шефовете на …