петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди в парламента и разпитва за КТБ, свалените депутатски имунитети и още горещи теми

Стажанта броди в парламента и разпитва за КТБ, свалените депутатски имунитети и още горещи теми

Седмица преди лятната почивка на Народното събрание, Стажанта броди из кулоарите на парламента, за да разговаря с депутати и министри по актуални теми.

Десислава Танева,  председател на Комисията по земеделие в Народното събрание, застана пред камерата на Би Ай Ти, за да коментира забраната чужденци да купуват земеделска земя. Според нея най-важното е, че вече казусът се обсъжда на ниво Европейски съюз.

Стажанта разговаря с Диян Стаматов, бивш зам.-министър на образованието и настоящ директор на 119 СУ и Асен Александров, директор на 51 СОУ. Те бяха в парламента, за обсъждането на Закона за предучилищното и училищно образоване и разговаряха с Диков за проблемите в образователната система.

Жельо Бойчев от БСП се появи пред Стажанта с доклад за НДК и заяви, че той показва, че няма държава и някои хора са над закона.

Сашо Диков разговаря и с депутатите Славчо Велков и Таско Ерменков от БСП. С тях той разговаря за Белене.

Пред микрофона на стажанта застана и Даниела Дариткова от ГЕРБ. Тя сподели, че закъснява за работа, заради административни проблеми в Смолян. Тя разговаря с Диков за агресията към децата, лекарите и учителите.

Бившият външен министър и настоящ депутат Кристиян Вигенин анализира договора за добросъседство с Македония.

Адмирал Пламен Манушев коментира пред Стажанта случая, в който турски кораб не е отдал почест към българския главнокомандуващ на армията Румен Радев.

Менда Стоянова от ГЕРБ също спря пред микрофона на Стажанта, за да каже своето мнение за тавана на безкасовите плащания и КТБ. По думите и „Паричките от КТБ са изхарчени и няма да се върнат“.

Антон Тодоров от Герб разказа за мотивите и доказателствата посочени от главния прокурор Сотир Цацаров за свалянето на имунитета на Манол Генов от БСП. Темата коментира и Александър Симов, според него всеки в невинен до доказване на противното.

Стажанта не пропусна да разпита и бившия министър на труда и социалната политика Хасан Адемов от ДПС за клас „прослужено време“.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред Диков защо само неговата партия е „за“ продажбата на земеделска земя на чужденци.

Стажанта разпита Драгомир Стойнев от БСП за свалените имунитети и правосъдието.

Сашо Диков не пропусна да зададе своите въпроси и на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя разказа за искането на БСП за разсекретяване на имената на политици, които са финансирани от КТБ.

На министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, също му се наложи да отговаря на неудобните въпроси на Стажанта.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. Интересен ми се стори въпроса към Нинова за статията в Блиц за червения депутат с офшорката. В Търговския регистър е качен договора за продажбата на фирмата му Екоплод с активи за милиони на офшорно дружество на Маршаловите острови срещу скромната цена от 10 000 лв. !!! И за продавач и за купувач стои все неговия подпис и е повече от ясно, че ФИРМАТА ПАК СИ Е НЕГОВА. И така „горкият” Валентин Ламбев, освен че няма да внася данъците си в държавната хазна, си е спестил и данък печалба към държавата за тази продажба. Така ли се дава пример на народа от един депутат, който е член на БЮДЖЕТНАТА КОМИСИЯ в Народното събрание??? Как ще реагира Нинова, която по време на предизборната кампания обясняваше, че ще се БОРИ С ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА? Явно е, че и в нейната партия има хора с офшорки. Как ще го обясни на избирателите си и как ще докаже, че младите в партията й носят нов морал, като си прехвърлят фирмите в офшорни зони и не внасят данъци, а заплатите им идват от нашите пари!

  2. Kakva voyvoda e torba s layna e bandit.