петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди в парламента и получи покана за среща от Цецка Цачева

Стажанта броди в парламента и получи покана за среща от Цецка Цачева

Днешното издание на Стажанта започва с очакване на вицепремиера Томислав Дончев от цяла орда парламентарни журналисти в НС, които се лутат между входовете на сградата, причаквайки дясната ръка на премиера Борисов с камери и микрофони.

През седмицата министърът на правосъдието Цецка Цачева се забърка в още един скандал по повод становищата на Лозан Панов след срещата му с президента Радев, че трябва да се свика ВНС.

Цачева заяви, че този, който иска промени в законите, първо трябва да се яви на избори и да влезе в законодателната власт, а не да прави такива изявления от позицията си на съдия. След това самата Цачева поясни, че думите й са извадени от контекста и няма да подава оставка, освен ако премиерът Бойко Борисов не я поиска лично.

След като Стажанта директно я попита защо твърди, че думите й са извадени от контекста, Цачева с отговори с покана за среща в министерството. „Тогава, когато намерите тази фраза в писмото, заповядайте“, коментира Цачева.

В кулоарите на парламента Стажанта срещна и младежи от Германия, дошли на екскурзия в България, включваща и посещение на парламента. Напористите студенти споделиха какви са впечатленията им от Народното събрание пред микрофона на Стажанта.

Кирил Добрев пък коментира безпрецедентното си решение – отказ да бъде депутат, за да остане верен на партията. „Винаги съм мечтал за това и сега тази мечта е факт, какво по-хубаво! Чувствам се прекрасно на „Позитано“ 20“, похвали се видният социалист.

Бившият социален министър Хасан Адемов коментира ще се намерят ли пари за увеличение на пенсиите и защо Патриотите се въздържаха при гласуването в парламента, въпреки че преди изборите увеличението беше един от основните акценти в обещанията им към електората.

Стажанта зададе неудобен въпрос и на енергийния министър Теменужка Петкова – а именно как се определят цените на енергията от т. нар. зелени централи. Темата коментира и Иво Христов, който повдигна въпроса за изкупуването на енергията на пет пъти по-ниски тарифи, в сравнение с тези, предлагани на американските централи.

Зам.-председателят на НС от ДПС Нигяр Джафер коментира как й се отразяват всички благини и екстри, съпътстващи високия пост, отреден й в парламента. Вижте още и как отговори тя на въпроса защо партията й се извъртя в последния момент в позицията си за мажоритарна избирателна система.

 

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …