събота , 19 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди в парламента и пита за КТБ, концесиите, санирането, съдебната реформа и още
borisovstajant

Стажанта броди в парламента и пита за КТБ, концесиите, санирането, съдебната реформа и още

Комисията за КТБ работи над три месеца с представители на всички парламентарни групи и докладът е внесен още след приключване на дейността й, като всички констатации в него вече са известни, а огромна част от тях се потвърдиха от прокуратурата и от разследващата фирма. Нямаше нищо скрито-покрито. Докладът е в архива на НС.

Това заяви народният представител Десислава Атанасова от ГЕРБ, която оглавяваше комисията за КТБ, пред Стажанта, който и тази сдемица броди в парламента.

На въпрос защо не беше спасена банката, Атанасова посочи, че всички заключения говорят, че КТБ не е функционирала като банка съгласно българското законодателство, а като пирамида.

Данаил Кирилов коментира ситуацията около Закона за концесиите, който мина на първо четене при остри дебати и върху който президентът Румен Радев бе наложил вето.

Забавянето на закона е свързано със санкции по линия на ЕК, които по думите му предстои да бъдат наложени, като България е в предпоследната фаза на наказателната процедура. Това, което можем да направим, е поне да съкратим срока на неизпълнението и размера на санкциите, обясни Кирилов. По думите му най-рано второ четене може да има пет четири седмици.

Вижте и как реагира на въпросите премиерът Бойко Борисов след второто изслушване по болната за ГЕРБ тема за санирането. Диков пита вярно ли е, че е обещал военна помощ на президента на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани.

Гледайте всички срещи и разговори на стажанта с депутати и министри из кулоарите на парламента:

Вижте също

vec

Пак късо съединение – топенергетици предупреждават за сериозни проблеми

Представяме ви втората част на разговора с двама герои на протестите срещу своеволията на частната …

Един коментар

  1. Хахах,на заглавната снимка е все едно боксов мач.Стажанта рещу тиквата. 😀