понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди в Министерския съвет

Стажанта броди в Министерския съвет

Стажанта отново броди в Министерския съвет. Денят е сряда, а Стажанта е поел към редовното заседание на кабинета и пресконференцията, на която служебното правителство отчита свършеното за своя първи месец.

Той посрещна на входа министрите на околната среда и водите, на земеделието и на транспорта и зададе своите парливи и директни въпроси.

Камерата на Стажанта успя да улови главния прокурор Сотир Цацаров и се запита дали обвинител номер 1 не е дошъл по навик в сряда, деня в който се срещаше с бившия премиер Бойко Борисов, или пък се е запътил към Конституционния съд.

В очакване на отчета на служебния премиер Огнян Герджиков, Стажанта направи бърз преглед на печата.

Стажанта се срещна в кулоарите на Министерския съвет и с журналистката Илияна Беновска и директно я попита защо му е отказала участие в предаването „Просто Диков“. Тя на свой ред не пожела да бъде снимана.

Стажанта се възползва от възможността да зададе своите въпроси към министрите от служебния кабинет. Той директно попита служебния премиер дали не смята, че с подобни „захаросани“ пресконференции и отчети се гаври с гражданите.

„Уважавам свръх критичността на г-н Диков. Зная, че той има такъв поглед, който не че няма основание, че България действително не стои добре на картата на Европа. Това обаче сме наследили от доста години. Предполагам, че не очаквате от нас за 2 месеца и половина да направим чудеса. Искахме да покажем, че сме направили някои добри неща. В началото на нашия мандат, се опитахме да направим анализ на завареното, но това не би могло да бъде реваншизъм, защото не отива на служебен кабинет да има за задача да намира всички безобразия, които са се вършили през годините назад“, отговори премиерът Герджиков.

Не пропускайте подробните репортажи на Стажанта във видеата:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    ….и Отново – Chapeau !, г-н Диков…, Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност !, ОТ и ЗА Нас-Всички.
    – ама както Се вижда – И Професорът си го Бива !
    ….и една Хрумка – маймай Професорът не е на Ти с дАските…- Да вземете да го Заведете ? (я Банско, я Боровец, я Пампорово) … И ! – докато Си хортувате на апрескито – Взимате съгласието-му и Хоп ! – ТоталноОтворена Публична дискусия за Всичко което касае Нас-Всички ! , и то Глобално (виа скайпа/вибера/фейстайма)
    Успех !