сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди в Министерски съвет: Премиерът дойде на работа чак в 7:33, Лозан Панов подрани с 3 минути. Брифингът мина без Борисов, въпреки настояванията на Би Ай Ти

Стажанта броди в Министерски съвет: Премиерът дойде на работа чак в 7:33, Лозан Панов подрани с 3 минути. Брифингът мина без Борисов, въпреки настояванията на Би Ай Ти

В петък сутрин Стажанта броди в Министерски съвет минути преди срещата между Бойко Борисов и Лозан Панов. Оказа се, че в този ден премиерът закъснява за работа с около 3 минути и се появи със служебния си Мерцедес малко след 7:30 ч. Както е известно, самият Борисов е обявил, че за него след този час поздравът вече е „добър ден“, а не „Добро утро“.

Журналистите и екипът на Стажанта, който беше първи пред сградата на Министерски съвет, чакаха да бъдат допуснати вътре, за да получат информация за срещата, чието начало бе оповестено за 8:30 ч.

Точно в 8:27 председателят на ВКС Лозан Панов пристигна и коментира в аванс основните въпроси, които смята да постави в разговора с премиера Борисов.

В 8:40 ч в Министерски съвет пристигна и министърът на правосъдието Цецка Цачева, която явно е била привикана да се появи спешно в сградата. Междувременно се появи и информация, че външният министър и бивша шефка на правосъдното ведомство – Екатерина Захариева, също присъства на срещата.

На 115-тата минута служителка от пресслужбата обяви, че срещата е приключила, след което изявление пред медиите дадоха главните действащи лица – самият Лозан Панов и министрите Цачева и Захариева. Премиерът Борисов обаче не пожела да коментира резултатите от разговора пред журналисти и брифинга мина без него.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

 1. протести

  Боко се скри, яво не е бил на тая среща , никой не казва нищо цял уикенд , хоря бягат за хитрино( да няма пак гръмнал влак?), когато почнаха въпросите, излезе даскалката на боко да говори празни приказки… . скапани кадри избрахме в пармалента пак.

  Панов се държа страно, хем ядосан хем нищо не каза.

  май ще излизам по улиците скоро

 2. И, естествено, страхливата Тиква се е скрила далече от репортерите.

 3. Дървосекачът

  Перфектни Действия, г-н Диков !
  … и понеже Очевидно банкянскио и Вси’наште’ Се ошумоляват (кат прасе в камъша), а и НЕ успявам да се свържа с г-н Панов :
  – Незабавно просто Взискайте от г-н Панов да сформира Работната-Ни Група по Право/Юриспруденция !
  … и Да Започваме ! Ние. Всички. Заедно.