петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди в Министерски съвет на първото заседание на служебния кабинет

Стажанта броди в Министерски съвет на първото заседание на служебния кабинет

Стажанта броди в Министерския съвет по време на първото редовно заседание на служебното правителство. Служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев обясни, че все още не е готов с отговорите на въпросите на Стажанта от миналата седмица.

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев каза, че дълго време не са предприемани никакви мерки в неговата сфера.

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов заяви от своя страна, че МВР изпитва остра нужда от подготвени кадри, които да регулират процесите по европейското финансиране. Забавянето, по думите му, ще бъде компенсирано с допълнителни мерки.

„Пари за избори ще има“, гарантира от своя страна служебния министър на финансите Кирил Ананиев. По думите му, това е основната задача. Той добави, че са длъжни да осигурят честни избори. По отношението на машинното гласуване, той каза, че парите ще бъдат осигурени.

Служебният министър на културата Рашко Младенов каза, че 13 години се занимава с управление на театър и е помислил, че в по-широк мащаб може да се свърши нещо, макар и за толкова малко време.

„Целите ми усилия от тук нататък са когато и с каквото мога да помогна на всички хора, които са в нашата област, защото има много проблеми за решаване. Ще се спра на две-три неща, които, ако успея да свърша за това време, ще съм много доволен“, заяви служебният министър.

„Например за методиката в театрите и ще видим там какво можем да направим. Има конкурси на директори на културни институти, които се влачат с години“, посочи Младенов.

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова каза, че не чете какво се говори за нея по повод твърденията, че е назначение на главния прокурор Сотир Цацаров. Тя гарантира, че няма зависимости. „Искаме да продължим това, което е добре започнато. Важното е да продължи да функционира министерството“, добави Павлова. „Ние сме наясно, че за 3 месеца в министерството не може да направим чудеса“, заяви още тя, но не пожела да коментира членовете и решенията на ВСС.

„Всяко определяне на конкретна сума може да окаже влияние върху самата обществена поръчка“, обясни Кирил Ананиев след края на първото заседание на новия служебен кабинет.

Служебният външен министър Ради Найденов подчерта, че не е бил част от бившата ДС. „Това, което е важно, е, че имаше изискване членовете на Министерския съвет да не са били съпричастни към ДС. Това се отнася до състава на МС. Имаме специфично служебно правителство. За този период решението беше да се вземат хора, на които се има доверие и са компетентни да свършат работата“, обясни Ради Найденов.

Служебният заместник министър-председател по подготовката на българското председателство на съвета на ЕС през 2018 г. Деница Златева каза, че за нея поста е предизвикателство и за тези 3 месеца може да направи доста неща.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Галя Русинова

    Здравейте, г-н Диков. Харесва ми Вашето предаване и го следя редовно. Пожелавам Ви много успехи. Бих искала да попитам, в наименованието на рубриката Ви “ Стажанта“ не трябва ли да се изписва „Стажантът“ или влагате определен смисъл зад неправилното й изписване? Всъщност, във втория случай, би звучяло много красноречиво за познанията на български език на повечето младежи (стажанти) в България. Прекрасен ден 🙂