понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди в кулоарите на парламента

Стажанта броди в кулоарите на парламента

Стажанта отново броди в кулоарите на парламента в търсене на отговори и коментари по актуалните теми от изминалата седмица.

Преди дни ГЕРБ предложи за председател на КЗК бившия главен секретар на Министерския съвет в първия кабинет „Борисов“ – Росен Желязков. Той наскоро бе оправдан по делото за за скандала с костинбродските бюлетини на парламентарните избори през май 2013 г.

По думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов именно Желязков е тяхната номинация заради професионалните му качества.

„Изцяло подкрепям кандидатурата му и мисля, че е много силно предложение. Както стана ясно, обвиненията му се оказаха без основания и бе оправдан – какво по силно от това“, коментира Данаил Кирилов от ГЕРБ.

„Имам силни съмнения, че разбира от работата на КЗК, а ГЕРБ просто търсят човек, който няма да ги предаде. Опасявам се от това, че е толкова близо до Борисов“, каза на свой ред независимият депутат Георги Кадиев.

Стажанта пита още народните представители има ли снишаване по темата за комисията за вмешателство на Русия и Турция в политиката на България.

„По-глупаво е да даваме на заден вход от самото решение. А ако правителството няма кураж, то парламентът трябва да се заеме“, смята депутатът от Патриотичния фронт Красимир Каракаччанов .

Какво се случва със законопроекта за легализация на проституцията – отговаря Стефан Кенов, БДЦ.

Найден Зеленеогорски от РБ коментира промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

„Навсякъде в Европа е забранено и дори няма такъв термин – диво къмпингуване“, каза той.

Депутатът от БСП Емил Райнов пита защо не се спира поръчката за отпечатъците, при все че печели фирмата с 4 пъти по-голяма цена.

Отново за съдебната реформа – отговаря Радан Кънев.

„Г-н Цацаров води отчаяна война да не се реформира каквото и да било в съдебната система“, казва депутатът от РБ.

Стажанта пита: защо за 6 път бива отхвърлено проекторешението на „Атака“ за признаване на геноцида над арменците в Османската империя в периода 1915 – 1922 г.

Вижте във видеата как отговарят депутатите на пиперливите въпроси на Стажанта:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …