сряда , 18 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди из работните площадки на НДК

Стажанта броди из работните площадки на НДК

Този петък Стажанта броди из коридорите и залите на НДК, които трябва да бъдат ремонтирани, вкл. и добре познатата Зала 3, на която предстои основен ремонт.

За ремонта на НДК са отделени 17 млн. лв., а представителната сграда се очаква да бъде основното място за събития по време на шестмесечното ни председателство на ЕС (от януари до юни 2018 г.). Обновяване на най-голямата Зала 1 обаче не е предвидено.

Сашо Диков ни припомня историите и скандалите около изграждането на Националния дворец на културата и разговаря със строителни работници, инженери и главния проектант на строителната фирма – арх. Любомир Станиславов.

В момента в сградата работят над 120 души, като е планирано те да са около 300, казва ръководителят на екип инж. Милчо Миронов.

Специалистите го развеждат из вътрешностите на НДК, показват му материалите, обясняват какви промени предстоят и какви технологии се използват. Стажанта слага и строителна каска по време на обиколката си.

Вижте какво видя камерата във двете видеа:

и

https://youtu.be/HAldEajZXpE

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …