петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стажанта броди из Копривщица: Коректен бизнес срещу беззаконие

Стажанта броди из Копривщица: Коректен бизнес срещу беззаконие

Провокиран от последните скандали около Копривщица и опитите за отнемане на нейния статут, тази седмица Стажанта броди из Копривщица.

Той разговаря с предприемача Радослав Йовков, построил хотел и други сгради с изричната уговорка, че те са направени извън града и то след всички необходими процедури и разрешения.

Предприемачът е спечелил и европейски средства по порограма за подпомагане на земеделските стопанства, като разведе Стажанта из козарника си.

Вижте какво разказа Радослав Йовков за другите си начинания и за предизвикателствата пред коректния бизнес у нас в първата част:

Във втората част предприемачът и Стажанта бродят заедно из Копривщица, в търсене на редица от нередностите там. И – на възможностите, които биха пощадили облика на града.

Единият от проблемите е кравефермата на фамилията Ватахови, като миналата неделя самият кмет на Копривщица призна, че според всички институции в града тя трябва да бъде съборена, защото е незаконно построена.

Общинският съветник от фамилията, който се изживява като шеф на ГЕРБ в Копривщица, бе изключен от партията след неудобен въпрос в друга телевизия към Бойко Борисов.

Задоволително ли е обяснението на кмета, че три семейства се изхранват от нея – преценете сами. Вижте и другите разговори на Стажанта с местните:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Мартин Иванов

    Прав е чоовекът, промените в закона ги приеха по-късно и то точно по искане на животновъдите.