сряда , 13 декември 2017
Начало / Хайд Парк / Станислав Владимиров от БСП: „Управляващите претупаха този бюджет, те просто стояха в залата и натискаха едни бутони“

Станислав Владимиров от БСП: „Управляващите претупаха този бюджет, те просто стояха в залата и натискаха едни бутони“

„Бюджет 2018″ бе приет след героичното 23-часово обсъждане от родните политици. И тъкмо бе приет, от БСП обявиха,че го пращат в Конституционния съд. Защо? Отговорите в „Хайд Парк“ даде депутатът от левицата Станислав Владимиров.

„Ние на нашия партиен форум, все пак, се опитахме да излъчим някакви послания за бъдещето. Когато има такъв тип форум на ГЕРБ – мисля,че е национално съвещание,когато това е форум на мандатоносителя, нашето общество очакваше да чуе тази държава след една,две,след пет години как ще се развива. Ще достигнем ли средно развитите европейски държави. Защото ние сме чували от Борисов,че едва ли не сме ги задминали. Числата показват друго. Ние сме най-бедните, най-болните, вече и най-необразованите. Въпреки че нашата икономика расте.
Когато има такъв тип форум на управляващата партия най-малкото всички ние очаквахме някакви послания и някакви сигнали. Чухме едни общи приказки, един парад на кича “, каза Владимиров.
След това все пак обясни и защо Левицата дава „Бюджет 2018″ на Конституционния съд.

„От целия този бюджет ние се фокусирахме върху това предложение на нашия колега за Зографския манастир и за „Александър Невски“. Ние не се фокусирахме върху това,че управляващите претупаха този бюджет. Така както го правят винаги. Никой не е казал,че трябва да приемем бюджета за 23 часа без да има дебат. Нямаше никакво изказване от страна на управляващите. Един от нашите колеги си направи експеримент, излезе на трибуната и прочете неверни данни. Нито един от ГЕРБ и Патриотите не стана и не реагира. Просто стояха вътре и натискаха едни бутони“.

Повече от разговора във видеото, а всичко от Хайд Парк- ТУК

Вижте също

Само по БиАйТи: Томислав Дончев в навечерието на европредседателството за кавгите в управляващата коалиция и кой ще реши казуса с „царските имоти“

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че за него европредседателството вече е започнало, но то не трябва …