понеделник , 24 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Срещнете се с българските сомелиери във Флорида
JIVA_SOMELIER картинка 4

Срещнете се с българските сомелиери във Флорида

Сомелиер е рядка професия, за която се изискват не само дегустаторски качества, но и много други познания за виното. За да се получи този сертификат трябва да се вземат много изпити. В района на Нейпълс, щата Флорида, не един, а двама българи са успели да получат това признание.

Младен Стоев е един от най-изявените сомелиери във Флорида. Наскоро той взима изпита за напреднали сомелиери, а пред него остава още един – за мастер сомелиер.

Кирил Цанев пък е другият наш сънародник, също сомелиер, който тази година ще се яви на изпита за напреднали. Той работи за дистрибуторска фирма, която внася вина от цял свят.

Кореспондентът ни във Флорида Диана Тодорова разговаря с тях за това как се става сомелиер. Вижте и вие:

Вижте също

lazar

Съветите на Лазар: Какво чистят детокс диетите – нас или портфейла ни

Повечето от т.нар. детокс диети, изключително популярни в настъпващия пролетен сезон, детоксикират само нашите портфейли, …

3 Коментари

  1. Възмутена от невежество

    Голям парашутист и необразован застаряващ тъпак трябва да си , за да публикуваш такъв коментар като първия! Особено , когато дори не познаваш лично хората, споменати в публикацията ! А сигурно , преди да си гледал видеото не си знаел и значението на думата сомелиер !!! Пфуууу, И не си хаби труда да отговаряш на коментара ми, защото си предвидим. Освен простотия и циницъм друго не се очаква! Браво на момчетата, които благодарение на личния си труд записват имената си в един списък на хора с огромни познания и опит в споменатата област ! Успех !!!

  2. Флорида е любим щат на всички бивши мултаци и милиционери от ДС. Който можа, препра крадени държавни пари или такива от рекет, и сега се подвизават като … сомелиери.

  3. Interesna profesiya.