четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Жива връзка / Срещнете се с българските сомелиери във Флорида

Срещнете се с българските сомелиери във Флорида

Сомелиер е рядка професия, за която се изискват не само дегустаторски качества, но и много други познания за виното. За да се получи този сертификат трябва да се вземат много изпити. В района на Нейпълс, щата Флорида, не един, а двама българи са успели да получат това признание.

Младен Стоев е един от най-изявените сомелиери във Флорида. Наскоро той взима изпита за напреднали сомелиери, а пред него остава още един – за мастер сомелиер.

Кирил Цанев пък е другият наш сънародник, също сомелиер, който тази година ще се яви на изпита за напреднали. Той работи за дистрибуторска фирма, която внася вина от цял свят.

Кореспондентът ни във Флорида Диана Тодорова разговаря с тях за това как се става сомелиер. Вижте и вие:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

3 коментара

  1. Възмутена от невежество

    Голям парашутист и необразован застаряващ тъпак трябва да си , за да публикуваш такъв коментар като първия! Особено , когато дори не познаваш лично хората, споменати в публикацията ! А сигурно , преди да си гледал видеото не си знаел и значението на думата сомелиер !!! Пфуууу, И не си хаби труда да отговаряш на коментара ми, защото си предвидим. Освен простотия и циницъм друго не се очаква! Браво на момчетата, които благодарение на личния си труд записват имената си в един списък на хора с огромни познания и опит в споменатата област ! Успех !!!

  2. Флорида е любим щат на всички бивши мултаци и милиционери от ДС. Който можа, препра крадени държавни пари или такива от рекет, и сега се подвизават като … сомелиери.

  3. Interesna profesiya.