петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Срещата в Лондон: Сензация или режисиран сценарий

Срещата в Лондон: Сензация или режисиран сценарий

След срещата на премиера Бойко Борисов с българи в Лондон, шефката на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова каза, че е имало „добре организиран сценарий“ срещу представителите на кабинета.

„Тази среща не е такава сензация, каквато се представя, нито е режисирана постановка. Тя чисто и просто е провал“, коментира Николай Барулов, кореспондент на Нова тв в Лондон, в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„И двете страни на микрофона не бяха това, което трябваше да бъдат според заданието на форума. От една страна, кабинетът обвинява публиката в неприлично поведение и едва ли не опит за саботаж, а от друга страна, публиката обвинява държавните гости в мълчание. А истината, според мен, е, че и двете страни трябва да бъдат обвинени за провала на срещата“, каза още журналистът.

На въпрос защо е попитал премиера кога ще стигнем румънците, Барулов отвърна: „смятах, че това е най-наболялата тема след доклада на ЕК“.

По думите му Борисов не е очаквал „такава масирана атака“.

„Хората тук имат свободата да говорят като равни с равни. Премиерът пък прие позицията да внимава какво казва, но това не го оправдава за отклоняването на въпросите и мълчанието“, каза още журналистът.

„Българската общност в Лондон гласува в над 50% подкрепа за правителствата на Бойко Борисов, с което разбирам, че той е важна политическа личност за нас. Направи ни на глупаци, защото не отговори на най-важните въпроси и се опита да се измъкне по ученически от тях“, коментира, на свой ред, Мария Спирова, присъствала на срещата.

„Видях, че много от хората бяха поддръжници на господин Борисов. Те бяха започнали да се разочароват и му искаха сметка. Борисов беше време да се срещне с нередактираната любов“, каза още тя.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Делян П

    Новият Бай Тошо е свикнал да го посрещат така, както посрещаха стария – с погача, сол и поклон до земята. В България не е позволено на медиите да задават неудобни въпроси към властта. Затова Тиквата ще има кошмари от тази среща в Лондон още дълго време.