четвъртък , 21 септември 2017
Начало / Хайд Парк / Срещата Г-20, видяна от Германия и България

Срещата Г-20, видяна от Германия и България

Срещите Г-20 традиционно са съпътствани от протести, но проблемът е, че тази година те са много агресивни, като дори канцлерът Ангела Меркел призова хората да се въздържат от насилие, коментира в „Хайд парк“ пиар експертът Радина Ралчева.

По нейна информация са пострадали близо 200 полицаи, а около стотина души са арестувани или са имали вземане-даване с полицията. Появиха се и много видеа от безредиците, като много хора питаха защо е необходимо всичко това, добави тя.

По думите й обаче общественото мнение е разделено не по въпроса дали трябва да има, а защо така трябва да се случват протестите, сблъсъците в които продължават.

Срещата се коментира дотоколова задълбочено тук (в Германия), че дори се обсъжда езикът на тялото в срещата Тръмп-Путин, като експертите отбелязват, че и двамата са били по-сковани от обикновено, отбеляза още Ралчева.

В студиото колегата ни Ивайло Везенков коментира на свой ред разликата в отразяването на подобна изключително важна тема у нас и в чужбина, разминаването в темите между САЩ и Русия, „химията“ между Путин и Тръмп, която според него има вероятност много бързо да се изпари.

Това със сигурност е пиар акция за Тръмп, но тя много мимолетно работи, каза Везенков, като отбеляза също, че американският президент явно има блестящи автори на речи предвид точно подбраните фрази.

Чуйте подробности:

Вижте също

Борислав Цеков: Председателят на бъдещия антикорупционен орган трябва да се избира по модела на гл. секретар на МВР

Докторът по конституционно право и основател на „Институт за модерна политика“ Борислав Цеков коментира в …