четвъртък , 22 март 2018
Начало / Жива връзка / Срещаме ви с Александър Найденов, който влезе в класацията на „Форбс“ за млади предприемачи

Срещаме ви с Александър Найденов, който влезе в класацията на „Форбс“ за млади предприемачи

Сънародникът ни Александър Найденов е един от седемте българи, които тази година попадат в класацията на списание „Форбс под 30“. В класацията намират място най-ярките млади предприемачи, новатори и носители на промяната в Европа.

Александър Найденов е съосновател на софтуерна компания PaperHive, чиято платформа помага на студенти и учени да работят по-ефективно с най-трудните и сложни научни текстове в света.

„Момента, в който разбрах, че съм в класацията, изключително много се зарадвах. Това е много голямо признание. Радвам се, че името ми попада в листа, но важна е свършената работа“, призна Александър Найденов, който се включи в „Жива връзка“ от Лас Вегас.

По думите му, разработената от компянията му платформа е ефективна, когато има дадена цел за някоя научна група или студентите.

Найденов доскоро е активен и в организацията „Обединени идеи за България“, която насърчава социалното предприемачество в Бъ6лгария и свързва българи в чужбина с каузи в страната.

С този хубав багаж от подобни социални проекти се влюбих в идеята за PaperHive от съвсем ранен етап, още преди да има име, сподели още младият българин.

Казва, че мисията му е да се промени начинът, по който учените работят, а судентите съвместно разбират научното знание, което ще им бъде полезно по-късно. Признава, че мечтае да помогне и на научната сфера в България.

Целия разговор с Александър Найденов можете да видите във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …