събота , 24 март 2018
Начало / Жива връзка / Среща с ансамбъла по художествена гимнастика дни преди да излезе пред родна публика

Среща с ансамбъла по художествена гимнастика дни преди да излезе пред родна публика

Репортерът на Би Ай Ти Флорина Иванова е на стадион „Раковски“, където тренират състезателките ни по художествена гимнастика. Само дни след победата в Баку, те вече се подготвят за ново излизане на родна земя.

„Отдаваме успехите единствено и само на усилените тренировки. Правим много сложни елементи с уредите. Българската школа е много добра“, подчерта Весела Димитрова – старши треньор на ансамбъла ни.

„Харесаха се съчетанията, защото вложихме доста енергия за това. Момичетата измислиха доста от интересните неща, конструирахме ги. С всяко състезание се учим и се движим с малки крачки към голямата ни цел – Олимпиадата през 2020 г. в Токио“, разказа Димитрова.

„Мисля, че с всяко излизане на килима ставаме все по-уверени. Явно още не ни достига опит да се съберем и да изиграем и двете в един ден. Много ни харесва да ходим по състезания и да се изявяваме“, сподели Симона Дянкова – капитан на отбора.

„Много се вълнуваме. За пръв път ще играем пред родна публика. Казват ни да мислим само за това, което следва – елемент по елемент и да не се отдаваме на емоциите. Химна ще ни зарадва най-много. За този сезон главната ни цел е световното първенство в Италия“, подчерта Дякова.

Михаела Маевска – заместник-треньор на ансамбъла, смята, че славата ще им помогне още повече да искат да покажат още по-добри резултати и постижения.

Тя призова всички, които искат да гледат момичетата между 5 и 7 май в „Арена Армеец“ и посочи, че има какво да се види, а момичетата имат нужда от подкрепата на публиката.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …