събота , 23 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Среща на добрата кауза и футбола – благотворителен мач за деца с аутизъм

Среща на добрата кауза и футбола – благотворителен мач за деца с аутизъм

Когато футболът и добрата кауза се срещнат, винаги се получава спортен празник, както и събитие, олицетворяващо добрия пример. Именно такова мероприятие беше организирано вчера в залата на Национална спортна академия. Основен виновник за доброто дело е Асоциация „Аутизъм днес”, както и Лео Бианки, а поводът – подкрепа на децата от аутистичния спектър.

„Ние всяка година отбелязваме 2 април – Световния ден за информираност за аутизма. Лео беше един от изпълнителите, заедно със Део и той предложи да направи нещо повече за каузата, като участва със своя отбор на сърцето. В последствие се включиха фенклубовете на „Арсенал“ и „Нюкасъл“ в България, които вече ни подкрепяха. То е като предай нататък. И пак казвам – не толкова колко ще се събере в тази кутия има значение днес на този благотворителен мач, колкото, че работи в посока промяна на нагласите на обществото и промяна на качеството на живот на аутистичните личности, на техните семейства. Спортът променя нагласите и сбъдва мечти“, обясни Владислава Цолова от Асоциация „Аутизъм днес”.

Тимовете бяха 3 като Лео ръководеше „Отбора на сърцето”. Посетителите можеха да се насладят на футболните умения на звезди като Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Спенс, Румънеца и Енчев и много други.

„Отборът на сърцето – това се роди от една моя идея. В България усещам, че има такава нужда да го направя. И просто се роди така – събираме се приятели, близки и артисти. Сега вече има хора, които ми се обаждат къде искат да се включим и аз никога не съм затварял вратата. Даже винаги са добре дошли хората, които искат да помагат. От време на време играем и се забавляваме и винаги има причина да го направим“, обясни Лео Бианки.

„Аз мисля, че хората знаят достатъчно. Не е нещо ново, не е нещо, което не се говори за това. Но както всяка друга кауза, така и тази, е необходимо да се помага. Когато има по-често такива мероприятия, може би хората още по-добре разбират за какво става въпрос“, посочи от своя страна Мария Гроздева.

В подкрепа на мероприятието се включиха много гости, както и фенклубът на Милан, който беше съпричастен към каузата. А детската усмивка наистина беше над всичко.

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …