вторник , 28 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Сребърният медалист от Рио Мирела Демирева за емоциите след успеха
SPORT_DEMIREVA картинка

Сребърният медалист от Рио Мирела Демирева за емоциите след успеха

Мирела Демирева спечели сребърен медал от игрите в Рио. Месец след оспорваната битка тя сподели, че е много хубаво да си е вкъщи и че приятелите и София са й липсвали.

„Много неща се случват – награди и признания, хората са изключително мили. По този начин мога на 100% да приема успеха, да го почувствам и осъзная. Когато можеш да видиш хората, с които си споделял пътя до този медал, тогава е наистина специално“, сподели Мирела Демирева. Състезателката каза, че най-силният момент е бил когато е разбрала, че е втора и видяла треньора си, а после направила почетната обиколка със знамето.

„Тогава емоцията беше изключително силна. Но когато се прибрах за първи път, когато прегърнах близките си, тогава наистина се отпуснах. Може би съм чакала да ги прегърна, за да мога да отпразнувам на 100% успеха си“, добави Демирева. Тя е категорична, че изключително трудно е да се прави професионален спорт, когато условия липсват. Проблемът със залите в България е огромен.
„През зимата в София леката атлетика няма къде да се тренира. Може на стадион „Васил Левски“ или на НСА, но там е за студенти, а не за професионални спортисти. Спортно майсторство няма как да се прави без зала“, обясни състезателката.

Тя каза, че основната причина да замине за Холандия е треньорът й. „Но без условия, нямам намерение да се връщам да тренирам вкъщи. След скока бързах да се прибера вкъщи и да се видя с близките си по скайп. В първите няколко минути не си говорихме, само се гледахме и плачехме. Аз им показах медала. Трудно е да се опише този емоционален момент. Ще остане за цял живот“, сподели за първите емоционални мигове след победата Демирева.

Състезателката каза, че през март месец има европейско първенство, на което смята да участва. След това има един подготвителен цикъл и започва летният сезон.
Основната й цел е световното в Лондон.
„Когато се подготвяш, има притеснение. Ти толкова много го искаш, че чак се плашиш, че няма да го получиш. Чувствам се спокойна и горда“, добави сребърният медалист.

Чуйте целия разговор с Мирела Демирева в следващото видео:

Вижте също

SPORT_STAMEN_BELCHEV картинка

Стамен Белчев за целите и колектива в ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев коментира какво е състоянието на отбора по време на принудителната …