четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Сребърният медалист от Рио Мирела Демирева за емоциите след успеха

Сребърният медалист от Рио Мирела Демирева за емоциите след успеха

Мирела Демирева спечели сребърен медал от игрите в Рио. Месец след оспорваната битка тя сподели, че е много хубаво да си е вкъщи и че приятелите и София са й липсвали.

„Много неща се случват – награди и признания, хората са изключително мили. По този начин мога на 100% да приема успеха, да го почувствам и осъзная. Когато можеш да видиш хората, с които си споделял пътя до този медал, тогава е наистина специално“, сподели Мирела Демирева. Състезателката каза, че най-силният момент е бил когато е разбрала, че е втора и видяла треньора си, а после направила почетната обиколка със знамето.

„Тогава емоцията беше изключително силна. Но когато се прибрах за първи път, когато прегърнах близките си, тогава наистина се отпуснах. Може би съм чакала да ги прегърна, за да мога да отпразнувам на 100% успеха си“, добави Демирева. Тя е категорична, че изключително трудно е да се прави професионален спорт, когато условия липсват. Проблемът със залите в България е огромен.
„През зимата в София леката атлетика няма къде да се тренира. Може на стадион „Васил Левски“ или на НСА, но там е за студенти, а не за професионални спортисти. Спортно майсторство няма как да се прави без зала“, обясни състезателката.

Тя каза, че основната причина да замине за Холандия е треньорът й. „Но без условия, нямам намерение да се връщам да тренирам вкъщи. След скока бързах да се прибера вкъщи и да се видя с близките си по скайп. В първите няколко минути не си говорихме, само се гледахме и плачехме. Аз им показах медала. Трудно е да се опише този емоционален момент. Ще остане за цял живот“, сподели за първите емоционални мигове след победата Демирева.

Състезателката каза, че през март месец има европейско първенство, на което смята да участва. След това има един подготвителен цикъл и започва летният сезон.
Основната й цел е световното в Лондон.
„Когато се подготвяш, има притеснение. Ти толкова много го искаш, че чак се плашиш, че няма да го получиш. Чувствам се спокойна и горда“, добави сребърният медалист.

Чуйте целия разговор с Мирела Демирева в следващото видео:

Вижте също

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА. Душманинът на Лудогорец дебне „армейците“ в Лига Европа. Ел Маестро след първия си мач: Доволен съм

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА – португалецът Жорже Фернандо Барбоса Интима е официално …