четвъртък , 20 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Код 11-13 / Спор в ефира: Бетина Жотева срещу Къдринка Къдринова
joteva

Спор в ефира: Бетина Жотева срещу Къдринка Къдринова

Журналистката на БНР Къдринка Къдринова се оплака, че е заплашвана от Бетина Жотева, член на Съвета за електронни медии, след зададен въпрос по време на заседание на парламентарната комисия по култура и медии. След скандала журналистката гостува в студиото на КОД 11-13, за да разкаже за нейната позиция и предстоящите съдебни дела.

До скандала се стига след въпрос на Къдринова за бъдещето радио „България“. Тя е записала следните думи на Жотева: „Много внимателно, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал”. След случилото се Къдринка Къдринова сезира Етичната комисия на Съюза на българските журналисти, а Бетина Жотева пък подаде жалба в прокуратурата.

Думите са достатъчно ясни. Мен изключително много ме възмути. Един член на регулаторния орган, който трябва да следи за свободата на словото, да се държи така. Не че съм се уплашила, но член на СЕМ да се държи така с журналист е недопустимо.“, каза Къдринова

В разговора се включи и Бетина Жотева.

Аз съжалявам, че госпожа Къдринова се е почувствувала заплашена. Тя направи страшна интрига в залата, излезе стенограмата там може да видите, че тя не ми задава въпрос, а намесва мен, министри и посланици. Когато има неправда, човек реагира, за да запази името си. То не е за мен, там са вкарани имена и институции, за които аз съм работила. Цялата работа е да се отместим вниманието от тази интрига към моята реакция.Никога не е ставало въпрос за саморазправа. Ще търся правата си по съдебен път, когато името ми се използва в такава долнопробна интрига“, заяви Жотева.

Според Журналистката не Жотева, а тя трябва да подаде съдебен иск за случилото се.

Аз не мога да разбера защо трябва да се оправдавам, че съм задала въпрос. Не съм намесила други лица, въпросът беше към нея за евентуални нейни действия, на госпожа Жотева. Интригата в момента се прави от госпожа Жотева. Мисля, че аз трябва да подам иск, защото тя ме заплашва. Тя трябва да обясни защо иска да ме съди. Ние сме в ЕС, където се защитава свободата на словото и всеки може да зададе въпроси тя можеше да опровергае или да потвърди“. допълни журналистката.

Целия разговор може да видите във видеото.

Вижте също

zelenogorski

Зеленогорски писа три и половина на кабинета и три с два минуса за работата на парламента

Бившият депутат от Реформаторския блок и заместник-председател на Движение „България за гражданите“ Найден Зеленогорски коментира …

Един коментар

  1. Оправете си заглавието, името на госта ви е Къдринка Къдринова, не Къдрина Къдрилова.