петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Спомен за великия Емил Димитров със сина му

Спомен за великия Емил Димитров със сина му

На 23 декември Емил Димитров щеше да стане на 76 години. Той завинаги ще остане в историята на българската музика като певец и композитор с повече от 400 песни, безброй награди, както у нас, така и на запад.

А в сърцата на публиката – с голямата си любов, с която я даряваше. Спомняме си за него с помощта на сина му – Емил Димитров-син.

„Действително беше звезда и ще си остане звезда. Неговата баба, моята прабаба Ангелина, го води като малък на уроци по акордеон и солфеж. След това слуша френски шансони и започва да си пее на френски. Първите му песни са с френски текстове, защото не му харесвали текстовете на български“, разказва синът на големия певец и композитор.

Звездата на Емил Димитров изгрява за една вечер. „Всичко започна от „Биад“, но едно време „Биад“ беше една сериозна сцена. Една вечер Емил по случайност излиза на сцената. Пианистът се разболява и настава смут зад кулисите и някой се обажда, че може да излезе момчето с акордеончето. Излиза, пее си репертоара с френските кавъри. За първи път изпява „Само тази нощ“ и „Арлекино“, спомня си синът на певеца. Така изгрява звездата на големия музикант.

Кремена Николова се срещна със сина на Емил Димитров. Вижте целия разговор с него в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …