събота , 19 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Спомен за великия Емил Димитров със сина му
EMIL_DIMITROV картинка

Спомен за великия Емил Димитров със сина му

На 23 декември Емил Димитров щеше да стане на 76 години. Той завинаги ще остане в историята на българската музика като певец и композитор с повече от 400 песни, безброй награди, както у нас, така и на запад.

А в сърцата на публиката – с голямата си любов, с която я даряваше. Спомняме си за него с помощта на сина му – Емил Димитров-син.

„Действително беше звезда и ще си остане звезда. Неговата баба, моята прабаба Ангелина, го води като малък на уроци по акордеон и солфеж. След това слуша френски шансони и започва да си пее на френски. Първите му песни са с френски текстове, защото не му харесвали текстовете на български“, разказва синът на големия певец и композитор.

Звездата на Емил Димитров изгрява за една вечер. „Всичко започна от „Биад“, но едно време „Биад“ беше една сериозна сцена. Една вечер Емил по случайност излиза на сцената. Пианистът се разболява и настава смут зад кулисите и някой се обажда, че може да излезе момчето с акордеончето. Излиза, пее си репертоара с френските кавъри. За първи път изпява „Само тази нощ“ и „Арлекино“, спомня си синът на певеца. Така изгрява звездата на големия музикант.

Кремена Николова се срещна със сина на Емил Димитров. Вижте целия разговор с него в следващото видео:

Вижте също

reakcii

Световните лидери осъдиха атентата в Барселона

Съболезнования изказаха лидери от Европа и света – Жан Клод Юнкер и Тереза Мей изказаха …