неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Спомен за щуреца Райко Алексиев

Спомен за щуреца Райко Алексиев

Филмът „Бюлетин на времето, нравите и хората“ разказва за щуреца Райко Алексиев. Режисьорът и журналист Стефан Джамбазов, автор на лентата, гостува в еМисия България.

„Филмът е правен преди 25 години, когато се надявахме, че повторение на историята няма да има. Самията Райко Алексиев публикува много мнения във вестника си, които са го ругали по различни причини и са казвали – „Ще се справим с теб, когато дойдем на власт“, както и се случва“, сподели Джамбазов.

„Добрият журналист и карикатурист усеща времето, както Райко Алексиев казва – „Щурец“ винаги предусеща това, което ще се случи“, подчерта той.

И допълни, че Алексиев успява да издържа вестника само от продажби, а не е разчитал на държавни пари.

„В светлината на случващото се последните дни, си мисля, че въпросът е в самите медии. Днес слушах изявлението на премиера, който каза, че не се е обаждал да свалят карикатурите и вярвам, че е така, но медиите станаха прекалено услужливи, подлизурковци. Но в крайна сметка трябва да отстояваш позиция – правилна, лоша, но все пак това е мисията ти“, каза Джамбазов.

Вижте целия разговор с него във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …