неделя , 17 декември 2017
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Спират протестите в Асеновград

Спират протестите в Асеновград

Протестите в Асеновград, които започнаха в края на миналия месец, спират за две седмици. Това са се договорили демонстрантите и вицепремиера Валери Симеонов. Жителите на града имат и конкретни искания от управляващите- да се създаде полицейски участък в ромската махала, да се осигури охрана на нападнатите спортисти.

Едва 15 души от ромската махала са получили адресна регистрация за последните две години, казват от местната власт. Колко са нерегистрираните – никой не знае. Според хората от града – хиляди.

Според обитателите на махалата – това били местни, задомени в други граидове и завърнали се в последните години. И двете групи са категорични, че проблемът е социален, а не етнически и искат виновните за мелето, да бъдат наказани. Днес успяхме да влезем в махалата и да чуем гласът на ромите. Екипът ни беше единственият, който се срещна с тях.

Вижте също

Борисов склонен да върне мораториума върху лекарствата за прегласуване в парламента, 160 палестинци ранени и 4 загинали в Близкия изток след решението на Тръмп за Йерусалим и още от късните новини на БиАйТи на 15 декември

Премиерът Бойко Борисов е склонен да върне разглеждането на мораториума върху лекарствата за повторно гласуване …