петък , 20 октомври 2017
Начало / Жива връзка / Специален прокурор поема разследването за връзките на Тръмп с Русия

Специален прокурор поема разследването за връзките на Тръмп с Русия

Продължава сагата около Доналд Тръмп и уволнения шеф на ФБР Джеймс Коми. Вчера в американските медии се появи информация, че Тръмп е молил Коми да прекрати разследването срещу бившия съветник по национална сигурност Майкъл Флин. Коми описал исканията на милиардера в служебна бележка.

От Белия дом обаче категорично отричат подобно нещо да се е случило, но от Конгреса поискаха отстранения шеф на ФБР лично да разпитан по случая.

Преди няколко часа пък стана ясно, че разследването за връзките на хора от обкръжението на Тръмп с Русия ще бъде поето от специален прокурор. Обвинителят бил назначен от министерство на правосъдието, което означава, че ще трябва да се отчита де факто пред президентството. Той обаче ще има достатъчно свобода да води разследването.

До този момент проверката се водеше от Джеймс Коми, който беше уволнен преди седмица. Така ръководител на разследването ще бъде бившият шеф на ФБР от времето на Джордж Буш – Младши Робърт Мълър.

Искането за специален прокурор беше идея на конгресмени, а целта е независимост и невъзможност за влияние върху ключовата проверка.

Вижте също

Българин търси лек срещу рака

В световния месец за борба с рака на гърдата, поглеждаме към САЩ, където един наш …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Би следвало Първо да попоВидим Работата и Резултатите-й !, за да Можем да дискутираме !!!
    …а ‘наште’ с проДнешенКремъл ориентация :
    – Следва да Си отбележат че маймай Би следвало да се чете/произнася – Мюлер .
    (, пък Дали имат нещо-там Предците-му с България – …знае-ли Човек ?! 😉