вторник , 19 юни 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Спешни мерки ще бъдат взети в Асеновград след боя между роми и гребци

Спешни мерки ще бъдат взети в Асеновград след боя между роми и гребци

Спешни мерки ще бъдат взети в Асеновград след боя между роми и гребци и последвалия масов протест.

Вицепремиерът Валери Симеонов, главният секретар на МВР Младен Маринов и представители на местната власт се срещнаха с част от протестиращите, за да чуят техните искания. Стана ясно, че засиленото полицейско присъствие в града остава докато е необходимо. Започва и събаряне на незаконни ромски къщи.

Жителите на Асеновград искат адекватно наказание за виновните за боя над деца гребци от града и техните треньори. Имат намерение да продължат и с протестите.

Хората от града искат създаването на Общинска полиция. Това може да направи само Общинският съвет, който преди месец е отхвърлил такова предложение.

Една от мерките, които обаче ще се вземат, е, че ще бъдат бутани незаконни къщи в ромската махала. Според асеновградчани, именно пришълци от други селища създават проблемите.

Девет души от ромската махала бяха задържани за боя в понеделник. Утре съдът в Асеновград ще решава дали да ги остави в ареста.

„Обстановката не бива да се политизира, а депутат да звъни посред нощ на районния прокурор“, смята главният прокурор Сотир Цацаров. Обвинител номер едно коментира действията на народния представител Манол Генов, който по думите му е обвинил прокуратурата в изпълнение на политически поръчки.

Вижте също

Съдът прекрати делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош заради неясно обвинение

Софийският градски съд прекрати делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош и бившия председател …