събота , 20 януари 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Спешни мерки ще бъдат взети в Асеновград след боя между роми и гребци

Спешни мерки ще бъдат взети в Асеновград след боя между роми и гребци

Спешни мерки ще бъдат взети в Асеновград след боя между роми и гребци и последвалия масов протест.

Вицепремиерът Валери Симеонов, главният секретар на МВР Младен Маринов и представители на местната власт се срещнаха с част от протестиращите, за да чуят техните искания. Стана ясно, че засиленото полицейско присъствие в града остава докато е необходимо. Започва и събаряне на незаконни ромски къщи.

Жителите на Асеновград искат адекватно наказание за виновните за боя над деца гребци от града и техните треньори. Имат намерение да продължат и с протестите.

Хората от града искат създаването на Общинска полиция. Това може да направи само Общинският съвет, който преди месец е отхвърлил такова предложение.

Една от мерките, които обаче ще се вземат, е, че ще бъдат бутани незаконни къщи в ромската махала. Според асеновградчани, именно пришълци от други селища създават проблемите.

Девет души от ромската махала бяха задържани за боя в понеделник. Утре съдът в Асеновград ще решава дали да ги остави в ареста.

„Обстановката не бива да се политизира, а депутат да звъни посред нощ на районния прокурор“, смята главният прокурор Сотир Цацаров. Обвинител номер едно коментира действията на народния представител Манол Генов, който по думите му е обвинил прокуратурата в изпълнение на политически поръчки.

Вижте също

Чикаго съди Федералното правителство. Ябълката на раздора са мигрантите

Днес в Чикаго започна съдебната битка за федералното финансиране на градовете-убежища. Властите на града обвиняват …