петък , 22 юни 2018
Начало / Код 11-13 / „Спаси София“ с подписка и бизнес план за нощен транспорт в столицата

„Спаси София“ с подписка и бизнес план за нощен транспорт в столицата

Подписка за въвеждане на нощен транспорт в София събират от няколко дни от „Спаси София“. Местата, на които става това, може да проверите на сайта на организацията, като оттам може да си изтеглите и бланка, чрез която самите вие да събирате подписи.

За около два дани са събрани около 2000 подписа, като броят им продължава да расте, а амбицията е до края на лятото да се съберат между 30 и 50 хил. подписа, които наесен да бъдат внесени в Общинския съвет заедно с мотивирано предложение на организацията за системата на нощен транспорт, разказаха в КОД 11-13 Гергин Борисов и Виктор Чаушев от „Спаси София“.

Бизнес планът им е за ефективна схема от 6+1 линии, които обхващат 35 квартала, с удобно прикачване в центъра и един билет, който по нощната тарифа ще струва 2 лв. Според изчисленията с добавка от 5 лв. към месечната карта ще може да се ползва неограничено нощен транспорт, което бързо ще избие и разходите за общината – около 4,5 млн. лв.

Момчетата припомниха опита на общината за нощен транспорт отпреди няколко години – само с три линии, на цял час, несинхронизирани и неефективни за град от мащаба на София.

Междумременно стана ясно, че ремонтът на бул. „Дондуков“ ще продължи чак до края на октомври заради забавяне. Репортерът ни Константин Василев проследи на място какво мислят хората:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …