сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Спас Гърневски между червената поезия и сините идеи

Спас Гърневски между червената поезия и сините идеи

Спас Гърневски от ГЕРБ коментира пред камерата на Би Ай Ти и „Просто Диков“ декларацията, която прочете от трибуната на Народното събрание.

„Тази декларация беше безкрайно необходима. От първия ден на НС опозицията в лицето на БСП се държи предизвикателно и конфронтационно. Отказва да работи за една обща програма с приоритети във вътрешен и външен план, с които да се решат проблемите на обикновените хора“, коментира Спас Гърневски.

По думите му, трябва да се покаже на Европа и света, че сме обединени в политическа воля около приоритети. „Вместо това – гняв, злостни изказвания“, добави Гърневски. Той подчерта, че няма неуязвими и всеки може да бъде

„Спрете да ровите в раните на историята. Те са незараснали още. Дайте да се обединим и да работим за хората“, призова Гърневски.

По думите му, по-голямата част от законопроектите са на ГЕРБ. Той подчерта, че след дебата е започнало гледане на първия закон – поправка за енергетиката, внесена от ГЕРБ. А когато се е обърнал към представителите от БСП, видял, че те са едва 17. „Къде беше групата им вчера, когато започна работата по законите?“, заяви Спас Гърневски.

Александър Симов от БСП коментира, че се е интересувал от поезията на Гърневски. „Той е бивш пролетарски поет, прецакал е каквото може, настоящ убеден антикомунист е. Не можем да оставим такива хора да останат в историята, без да ги изследваме напълно“, подчерта Симов.

Той сподели, че самият Гърневски му подарил книгата „Шайка“ с автограф и послание: „Да избираш между БКП (ГЕРБ) и БСП не е избор изобщо“. Симов каза, че не може да разбере как за три години един човек може да измени така на себе си.

„Ще го докараме до там, че, когато хората видят един депутат, ще започнат направо да стрелят“, коментира още депутата от БСП за България.

Вижте разговора със Спас Гърневски и с Александър Симов от БСП за България и чуйте цялата декларация, която Гърневски прочете от трибуната на Народното събрание в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …