вторник , 19 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Социологът Мира Радева смени амплоато и пропя френски шансони

Социологът Мира Радева смени амплоато и пропя френски шансони

Има ли нещо общо между социология и френски шансони? Оказва се, че да, а доказателството за тази връзка е Мира Радева. Чаровната дама, която обикновено говори за политика и сложни проценти на одобрение към партии и личности от властта, днес се е отдала на страстта си към музиката и по-точно – френски шансони.

„Не съм се отказала от социологията, продължавам да преподавам в Пловдив, но смятам, че човек има различни възможности в живота си и трябва да се възползва от тях. Откровено казано, имам планове да правя и професура по сицология“, разкри в студиото на КОД 11-13 Радева.

„От музикално семейство съм, пяла съм през целия си живот. Знам над 300 песни, пея на 7 езика. Новият ми спектакъл е изцяло авторски, аз съм измислила цялото либрето, абсолютно всичко, което се случва на сцената. Александър Кипров, този изключителен пианист, ми помогна страшно много“, допълва още Радева.

Като социолог, тя коментира, че в България не сме научили урока си и сме позволили да загърбим много важни неща за душите ни. Затова сега страдаме от тази агресия, това грозно насилие, които ни заливат отвсякъде.

Мира Радева покани всички почитатели на качествената музика и тези, които са любопитни да видят самата нея като изпълнител на сцена, във Фестивал на рилския зелник. Празникът ще се проведе тази събота в село Бели Искър, а Радева сподели, че го организира за 15-та поредна година.

„От 11 ч започваме с много богата фолклорна програма както и с кулинарна надпревара за най-вкусен зеленик. Тази година обаче сме предвидили и вечерно събитие – от 20 ч с моята група „Музикални спомени“ ще изпълним изцяло позната, популярна шлагерна музика и по-точно, естрадни хитове. Заповядайте!“, отправи покана към всички зрители Радева.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …