петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Социалните мрежи и тероризмът в Париж: Safety Check и #PorteOuverte

Социалните мрежи и тероризмът в Париж: Safety Check и #PorteOuverte

Минути след началото на терора в Париж в петък вечерта реагираха и социалните мрежи. Фейсбук активира приложението за проверка на сигурността Safety Check.

Security Check, Фейсбук

Потребителите, които се намират в района, могат да отбележат, че са добре в специалната страница Paris Terror Attacks. Приятелите им веднага получават съобщения за това.

Останалите потребители пък могат да проверят дали техни приятели и познати се намират в региона на атаките и дали са пострадали.

Security Check, Фейсбук

Фейсбук пусна това приложение преди година, за да помогне на потребителите в извънредни ситуации да уведомят близките си, че са добре. Само за миналата година приложението е активирано пет пъти при природни бедствия, но за първи път се използва при терористична атака.

PorteOuverte, Туитър

След като президентът Оланд обяви извънредно положение и призова гражданите да се приберат, в Туитър се роди вълна от солидарност с хаштага #PorteOuverte – отворена врата. Потребители предлагаха гостоприемството си на хора, които нямат възможност да се приберат у дома.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …