понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Соня Васи 25 години след „Мис България“: Всичко мина толкова бързо

Соня Васи 25 години след „Мис България“: Всичко мина толкова бързо

Всичко мина толкова бързо, като че ли беше вчера, казва Соня Васи 25 години след титлата „Мис България“ и американския „Плейбой“. За отминалото време и за настоящите тревоги и радости в предаването „Просто Диков“ с нея по скайп линия от Америка разговаря старият й приятел Сашо Диков.

Водещият я намери също толкова ослепителна, както при получаването на титлата на басейна „Мария Луиза“ преди четвърт век. Диков е и първият, който й взема интервю, когато остава сама след раздялата си с братя Аргирови.

„Никога не съм си мислела, че съм красива. Спечелих повече хората с това, че имах самочувствие и амбиция и знаех как да ги „хвана“. Със сигурност е имало по-красиви момичета от мен, но аз имах цел, която гонех.

Това не го виждам при дъщеря си, която днес има всичко, поднесено на тепсия. На нея не й е нужно да прави това, което ми се е налагало на мен“, казва Васи.

Идва времето на дъщеря ми, която действа по нейния си начин – не слуша мен и съветите ми, както и аз не слушах майка си, добавя още тя, разказвайки подробно за тенис успехите на момичето, което скоро трябва да реши дали ще се занимава с този спорт професионално. Соня не е изпуснала нито един неин мач или тренировка.

По думите й Америка дава голям шанс на всеки, който има талант и желание да се развива.

Въпреки че е родена там и е била само два пъти в България, дъщеря й говори български и определя себе си като българка. Соня Васи пък е благодарна, че хората у нас продължават да я помнят след толкова години, както и че винаги са я поддържали и са се втурвали да й помагат, дори да не се е прибирала у дома десет години.

Васи казва, че е вършила много „глупости“, за които обаче не съжалява – заради опита, който са й дали. Директно признава и че е използвала мъжете в своя полза, но че и винаги самата тя е избирала връзките и партньорите си.

Съвременните момичета съветва да „не се дават на мъжете“, да изкарват сами парите си и да разчитат на себе си.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …