сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Соня Найденова: Защо изведнъж ВСС се оказа любимец на политическите партии?

Соня Найденова: Защо изведнъж ВСС се оказа любимец на политическите партии?

Има нещо много притеснително. От януари насам се забелязва страшно мълчание по отношение на Висшия съдебен съвет (ВСС) – няма критики, няма призиви за оставки. При условие, че предишната година и половина изобилстваше от такива по най-различни поводи. Още повече, се оказахме любимци на парламента, ако си спомняте през април, дори се сдобихме с по-високи зплати.

Това коментира Соня Найденова, член на ВСС в съдийската колегия, в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Тя допълни, че с изненада е установила, че отново депутати от една парламентарна група са предложили между двете четения на Закона за съдебната власт членове на ВСС след изтичането на мандата им да бъдат възстановявани на по-висока длъжност.

„Това пак е някаква форма на привилегия… Започвам да си задавам въпроса – защо изведнъж ВСС се оказа любимец на политическите партии“, подчерта Найденова.

Тя коментира още, че ВСС се е провалил в проверките по казусите „Янева – Ченалова“, както и с изпратените есемеси до председателят на ВКС Лозан Панов от премиера Бойко Борисов.

Вижте целлия разговор със Соня Найденова във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …