сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Соня Момчилова и Александър Дойнов за най-грозните клишета

Соня Момчилова и Александър Дойнов за най-грозните клишета

Журналистът Соня Момчилова и актьорът Александър Дойнов коментираха най-грозните български клишета в студиото на „Честно казано“. За последните скандали за това дебела ли е Лиляна Павлова, „дърпа ли бело“ Криско и има ли злоупотреба с бабаитските клишета, Люба Кулезич разговаря с гостите.

„Защо министърът на културата правил съобщение „Честит рожден ден“ на Криско. И какво толкова? Не го знам дали дърпа бело, не слушам такава музика“, коментира Дойнов.

По думите на Соня Момчилова, същите „класици“ са скочили и срещу референдума и Слави Трифонов. „Клишето е истина преупотребена поради факта, че живота не я опровергава – несъмнена истина. Но ние живеем във времето на пост истината а ерго, на постклишетата. Затова предлагам да поговорим за тях“, посочи Момчилова.

Постклишето според нея е по-европейско. „Точно там са най-големите клишета. Няма нещо като свободни избори, няма демокрация. Всичко останало е резултат от тези дефицити“, подчерта Момчилова.

Според Александър Дойнов, всеки може да говори в НС без да вложи нито една мозъчна клетка. „За парите, които ще ни изпрати Европа, за усвояването им, за евроатлантическите ценности и още много други след това“, посочи Дойнов.

Момчилова и Дойнов коментираха и клишетата около премиера Бойко Борисов, мъртвия език на Брюксел, както и сексизма в политиката.

Във втората част на разговора журналистът и актьорът коментираха защо няма възрастни жени, а всички са млади дами. Соня Момчилова коментира защо жената се оказва по-уязвима за подобни клишета и какво знаем ние за истинската любов и реалните отношения.

Скандалът и моделите на мислене около възрастта на съпругата на френския президент Макрон, също са проява на клишираното говорене.

Чуйте целия разговор с журналиста Соня Момчилова и актьора Александът Дойнов за клишетата и кухите фрази, които използваме всеки ден, в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Ivan Koptchev

    Ку-ле-зич … 🙂 … да ти имам ЗА-ХАП-КА-ТА … 🙂 … Люба, ако позволите анонимни коментари, ще получите истински, от които, надявам се, да се интересувате … 🙂 … сега си ровите главите в пясъка … 🙂 …