петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Соня Колтуклиева: Не е правилно да посрещаме всеки терористичен акт с концерти

Соня Колтуклиева: Не е правилно да посрещаме всеки терористичен акт с концерти

Журналистът Соня Колтуклиева гостува в студиото на еМисия България и коментира темата с последните терористични атаки в Лондон. „Ще е престъпление срещу човечеството да се пренебрегва или омаловажава въздействието на който и да било терористичен акт, в която и да е точка по света, защото това води до продължение на агресията, която остава ненаказана“, коментира тя.

„Тази демонстрация на съпричастност, която видяхме вчера – в памет на загиналите в Манчестър, тя ни превръща в по-добри човеци и ни прави част от една общност, която е готова да се изправи срещу тероризма, но това не стига по никакъв начин“, заяви Колтуклиева.

Тя добави, че според нея, в последните десетина години, случващото се във Великобритания е „разтрисаща партийна егоцентричност“, която е в състояние да вкара в големи бели британския народ.
Колтуклиева нарече Лондон съвременен Вавилон, в който се говорят 300 езика и е неизвестно колко националности е събрал, но все пак има голяма разлика в класите на жителите му, заради демонстрацията на богатство на част от жителите му.

По думите на Колтуклиева тероризмът се подклажда с „аутсайдерството“ на младите. Тя даде пример с няколкото случаи на атаки в Лондон, Франция и Белгия през последните години,

„Това са адски гневни млади хора. Обществото, в което те са попаднали, или е прекалено толерантно към тях, или не се интересува от тях“.
Според Колтуклиева сегашният премиер на Британия – Тереза Мей, ще бъде „изненадана“ от резултатите от предстоящите избори.

Българската студентка Атина Димитрова се включи на живо по скайп в ефира на еМисия България и разказа какви са били нейните и тези на приятелите й преживявания, когато атентатът в Лондон е взел поредните жертви на безумната „война“, която се води по улиците на Западния свят.

Тя не пропусна да отбележи, че идващите избори несъмнено ще бъдат повлияни от случилото се. Хората в Лондон са получили рекламни брошури и съобщения, че лейбъристите искат оставката на премиера Тереза Мей.

Според Димитрова има много обвинения към консерваторите, че откакто са на власт – от 2010, не са свършили достатъчно добра работа. Все пак, до думите на българската студентка, не се забелязва голямо напрежение сред британските й състуденти, заради случилите се в последно време атаки на Острова.

Все пак тя добави, че и от университета, в който учи, получават материали как да реагират при опасни ситуации, при атаки и кои са важните телефонни номера, на които трябва да се обаждат.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Чано Аладжов

    Единствената свободна българска медия. А Кулезич и Диков са уникални.Чудесни,смели,прекрасни.Свеж въздух във вонящото ни ежедневие.