петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Соня Каникова: Първият телевизионен дебат между Клинтън и Тръмп беше разочароващ

Соня Каникова: Първият телевизионен дебат между Клинтън и Тръмп беше разочароващ

Журналистът Соня Каникова коментира от Вашингтон първия телевизионен дебат между кандидатите за президент на САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. „Трудно е да се говори за послания, защото в дебата, който и вие проследихте, нещата не се случиха така, както се очакваше. В рамките на този дебат трябваше да има 6 големи теми, които да се разглеждат на сегменти по 15 минути. След първоначалния добър старт се премина към лични нападки. Голяма заслуга за това има Доналд Тръмп, който не е много дисциплиниран по време на дебати“, обобщи Соня Каникова.

Тя каза, че очакванията са били всеки от кандидатите за Белия дом да изкаже вижданията си по големи въпроси, които стоят пред американския избирател като икономика, външна политика, международния тероризъм, расовите проблеми и нарастването на престъпността в Америка.

„Всички тези неща трябваше да бъдат обсъдени много по-детайлно. Доналд Тръмп доминираше в първите 30 минути от дебата по икономическите въпроси. Хилари Клинтън се представи много по-добре във втората част на дебата“, коментира Каникова.

Тя анализира и начина, по който са били поставени двете лица в близък кадър на екрана. Според експерти това не е било в полза на Доналд Тръмп. Хилари Клинтън е един изключително опитен човек, който се появява на сцена. „Тя в по-голямата част от дебата успя да контролира изражението си и начина, по който говори. Доналд Тръмп премина през различни изражения и начини на говорене, което не беше в негова полза. Има много негативни коментари, че е било много статично и не се е видял езикът на тялото на двамата кандидати. Тръмп имаше проблеми – кашляше, подсмърчаше, пиеше вода, твърдеше, че микрофонът му бил дефектен и т.н.“, обясни Каникова.

Здравето на Хилари Клинтън е голяма тема. Тръмп отдавна настоява на този сюжет – че то не е достатъчно добро, за да може тя да бъде президент на САЩ. Нейните главни нападки към Тръмп са били свързани с изобличаване в расизъм и припомняне, че многократно е правил негативни забележки по отношение на жени като ги оскърбява.

„С една дума този дебат беше разочароващ. Хилари Клинтън излиза победител от него, но той няма да има голямо значение. Трудно е да се каже какъв ще бъде ефектът от него. Последователите на Тръмп не се влияят от никакви негови провали. За Клинтън ще бъде трудно дори и след този дебат да спечели най-младите хора, които с огромен ентусиазъм следваха Бърни Сандърс“, смята журналистът.

Чуйте целия анализ на Соня Каникова за първия телевизионен дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …