сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Соломон Бали: Това е не политически, а цивилизационен проблем

Соломон Бали: Това е не политически, а цивилизационен проблем

Организацията на евреите в България „Шалом“ осъди остро изказването и неуместните коментари на вицепремиера Валери Симеонов, свързани с трагедията на Холокоста.

В позиция на организацията се казва, че ставаме свидетели на грозна проява на неуважение към паметта на милионите невинни жертви, умъртвени в концлагерите. „Подобно поведение демонстрира ниска политическа култура и безчувствие към най-голямата трагедия в човешката история“, възмущават се от „Шалом“.

Според Соломон Бали от еврейската организация „Б’ней Б’рит“, случилото се със снимката на подалия оставка заместник министър от „Обединените патриоти“ е скандално.

Това не е политически проблем, това е цивилизационен проблем.

Светът след Втората Световна Война се обедини около идеята, че нацизмът е престъпление. Политическата отговорност на премиера Борисов е да поправи своята грешка, която бе, че вкара „обединените патриоти“ във властта“ – смята Бали.

Мария Спирова от Великобритания подготвя протестно писмо във връзка със случилото се.

„Валери Симеонв е известен с непримерените си изяви. Много от нас бяха в конфликт с него, при което той си позволи нападки и работеше за ограничаване на нашите права. В моментът този човек отговаря за нас. От нас не може да се очаква да се примирим с това и да се доверим на българската държава, че този човек ще се грижи за нас.“ – смята Спирова.

„Надявам се, че сме правова държава и че прокуратурата ще се занимае с това.

Защо тези хора трябва да бъдат връщани във властта?

С това ли се занимава властта, правителството, което иска да председателствува ЕС след година?“ – пита Бали.

Нивото на недопустимост на назначенията на ВМРО минава една червена линия.

Ние сме превръщани във врагове на народа пред лицето на един кършещ ръце Бойко Борисов. Ако той се надява да има легитимно правителство, много оставки трябва да бъдат поискани“ – смята Мария Спирова.

Според Соломон Бали има злоупотреба с демокрацията.

„За съжаление огромна част от тези хора имат подобни прояви“ – смята Бали.

„Ние сме гласували за това, тези хора да бъдат стожери на правовата държава, а те правят точно обратното на това“- споделя Мария Спирова.

Какво още споделят Соломон Бали и Мария Спирова за скандала, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …