сряда , 23 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Софиянци лидер по доходи, следвани от перничани
dohodi

Софиянци лидер по доходи, следвани от перничани

Изследване на Института за пазарна икономика показва, че столичани взимат най-високи заплати в страната. С какви доходи живеят българите по области, как се променят те през годините и уголемява ли се пропастта между столицата и малкине населени места? Отговаря Явор Алексиев, икономист от Институт за пазарна икономика.

„Средно 240 лв. е ръстът на доходите на домакинство всяка година. Положителното е, че гражданите вече имат по-добро структуране на доходите си. Пропастта между София с най-високи доходи и Видин с най-ниски, се увеличава. Основната причина, възнагражденията в крайдунавския град е, защото доходите на хората са предимно от пенсии. Имайте предвид обаче, че има и други региони, които са в развитие, това са Пловдив и Габрово.“, коментира Алексиев.

Според изследването на ИПИ, вторият град в класацията за доходност е Перник. Причината е близостта му до столицата. Къде са най-бедните региони и има ли възможност за промяна на тази статистика, вижте във видеото.

Вижте също

EMBG_NSO

Полк. Николай Марков: Лобита стоят зад скандалите и кадровите рокади в секретните служби

Бившият служител на НСО Полк. Николай Марков се включи по телефона в ефира на еМисия …

Един коментар

 1. Дървосекачът

  За Протокола :
  а. Разпределението (по Земите-Ни) – Катастрофа !
  б. Величината (на глава от домакинство, и то Дори В София) – ЙощПо !
  ––-
  Пояснение :
  А. Цените за Крайния потребител в понеНормалните Държави – в цифри са равни или по-Ниски от тези у Нас.
  Б. Минималният Доход за Един Час (в Същите) – Поне 10 (Десет.) единици в Съответната валута. …респ. у Нас – Би следвало да Е Минимум 10х40х4.5=1800 лева на Месец Минимална заплата на Един от домакинство.